Gammelby: Vi jagter muligheden for Europa

13.06.2020 13:00

Jens Martin Gammelby har i sin tid i klubben haft svært ved at finde vej til kontinuerlig spilletid. Det har dog ændret sig dette forår, hvor forsvarsspilleren har fundet melodien og har været en af Niels Frederiksens sikreste kort i startopstillingen. Banens bedste mod SønderjyskE føler da også selv, han har fundet sig godt til rette dette forår. 

- Jeg føler, jeg har fået en god plads på holdet. Jeg har længe følt mig godt tilrette på den her wingback, og sluttede også rigtig fint mod FC Nordsjælland, inden det hele gik på pause. Så der var jeg selvfølgelig super træt af, vi skulle til at holde en længere pause. Jeg mener selv, jeg er kommet godt tilbage og er startet godt. Særligt mod SønderjyskE fik jeg vist mig godt frem, så det har været rart at se. 

Højrebacken er dog ikke af den overbevisning, at der hviler et større ansvar på hans skuldre, når han og holdet må undvære back-kollegaerne Anthony Jung og Kevin Mensah de næste par kampe. 

- Jeg føler ikke, der er et større pres på mig. Jeg skal ind og levere det, jeg har gjort hidtil og gerne mere til. Jeg vil gerne lægge noget mere på - både i form af mål og assists.

Et hektisk slutspil venter forude, og selvom der i de næste kampe venter opgør imod den absolutte top, ser Gammelby det som en mulighed for at spille sig tilbage i kampen om bronzen.

- Der er ti kampe tilbage og en masse point at spille om. Det er klart, at AGF-kampen søndag bliver sindssygt vigtig. Som det ser ud nu, er det vores direkte konkurrent til tredjepladsen, og de er fem point foran os, så vinder vi ikke, stikker de af i tabellen. Det skal vi selvfølgelig gøre alt for at forhindre, fortæller Brøndby IF's nummer 2 og uddyber, hvordan succeskriteriet skal opnåes. 

- Vi skal ud at give den fuld gas, for vi møder et hold med massere af power og fysik. De spiller med mange bolde i feltet, og det skal vi kunne matche. Men frem for alt skal vi ud at spille fodbold. Vi er et dygtigt hold, så lad os bare komme ud at spille noget bold med dem. Tredjepladsen er utrolig vigtig for os, og i en klub som Brøndby IF spiller man altid for at komme ud at spille europæisk. Nu, hvor pokalen sandsynligvis har sat fjerdepladsen lidt skakmat i det regnskab, så er det tredjepladsen, vi skal gå efter, som også var målsætningen inden sæsonen, afslutter den optimistiske wingback. 

Om Gammelby og holdkammeraterne får lukket noget at hullet op til AGF, kan du se på søndag, når der er kickoff klokken 20:00. 

Foto: Getty Images