Kim Vilfort kåret til Århundredets Spiller

15.05.2014 19:12

Kim Vilfort, chef for Brøndby Masterclass, er af DBU og Divisionsforeningen kåret til Århundredets bedste spiller i Danmarksturneringen og får på søndag i pausen af kampen på Farum Park mellem FC Nordsjælland og Brøndby IF overrakt det synlige bevis på kåringen.

Syv Danmarksmesterskaber og over 400 kampe i den bedste danske fodboldrække. Kim Vilfort blev i 1980’erne og 1990’erne personificeringen på Brøndby IF's succes og udviklingen i den hedengangne 1. division og nuværende Superliga. Nu kan den tidligere midtbanekæmpe smykke sig med endnu en titel.

Søndag, hvor Danmarksturneringens jubilæumssæson kulminerer, får Vilfort overrakt prisen som den bedste spiller gennem de 100 år, den bedste danske fodboldrække har eksisteret. Han bliver med andre ord kåret som Århundredets Spiller. En kåring indstiftet af DBU og Divisionsforeningen i forbindelse med den runde fødselsdag.

- Jeg er overrasket, for jeg har aldrig set mig selv som den største spiller ud fra den målestok, man normalt bruger. Men jeg har haft et højt niveau. Ellers havde jeg heller ikke spillet på et DM-vindende hold, scoret en hel del mål, eller opnået så mange landskampe (77 kampe), siger Kim Vilfort.
 
- Danmarksturneringen er et eller andet sted "hjemme" for mig, så jeg er meget stolt over prisen. Det er en anerkendelse af, at jeg har haft en rigtig god karriere, fortsætter spilleren, der udødeliggjorde sig for hele fodbolddanmark en juni-aften for snart 22 år siden.
 
Morten Olsen: Et naturligt valg

Kim Vilfort modtager beviset på, at han er den bedste og mest indflydelsesrige spiller i Danmarksturneringen gennem de seneste 100 år i pausen af opgøret mellem FC Nordsjælland og Brøndby IF på Farum Park søndag eftermiddag. Prisen overrækkes af hans tidligere klub- og landsholdskammerat Lars Olsen, men begrundelsen for, hvorfor kåringen er fortjent, kan få forklare bedre end hans tidligere træner i Brøndby IF, nuværende landstræner Morten Olsen:
 
- Kim Vilfort var enhver træners drøm om en holdspiller. Han kunne spille alle positioner, ydede altid det maksimale, og så havde han en ubændig vindermentalitet. Kim var altid entusiastisk og troede altid på, det kunne lade sig gøre, uanset hvor sort det så ud.  Hans betydning og værdi for Brøndby IF er vanskelig at udtrykke på retfærdig vis. Derfor er han et naturligt valg som Århundredets Spiller i Danmarksturneringen, fastslår Morten Olsen.
 
Århundredets bedste spiller er kåret af Søren Olsen (Politiken), Flemming Toft (TV2), Jim Stjerne Hansen (tidl. DBU-generalsekretær) Claus Bretton-Meyer (adm. direktør i DBU), Frits Ahlstrøm og Michael Laudrup, der tilsammen udgør juryen i Fodboldens Hall of Fame.
 
Kim Vilfort vinder prisen i kamp med ni andre nominerede koryfæer fra Danmarksturneringens 100-årige historie;  Peter Schmeichel (Brøndby IF), Lars Olsen (Brøndby IF), Jesper Grønkjær (AaB, F.C. København), Pauli Jørgensen (Frem), Knud Lundberg (AB), Lars Høgh (OB), Allan Simonsen (Vejle Boldklub), Peter Møller (AaB, Brøndby IF, F.C. København), Henning Enoksen (Vejle Boldklub, AGF).

Kim Vilfort
Født: 15. november 1962
Klubber og kampe i Danmarks bedste fodboldrække:
- BK Frem (1983-1985) 73 kampe/ 42 mål
- Brøndby IF (1986-1998) 340 kampe/ 75 mål
Syv Danmarksmesterskaber: 
- 1987, 1988, 1990, 1991, 1995–96, 1996–97, 1997–98
- Årets Spiller i Danmark i 1991
 
Kilde: danskfodbold.com