Vi er mestre!

11.06.2005 17:57

"Stand up for the champions"! Med en knusende, historisk og i dén grad overbevisende 7-0 sejr over Herfølge, blev det den perfekte mesterskabskamp, der spillede det 10. danske mesterskab tilbage til Vestegnen.

Johan Elmander, Thomas Kahlenberg (2), Per Nielsen, Daniel Agger, Martin Retov og Morten Skoubo scorede målene i guldfesten - 7-0 er den største hjemmesejr i klubbens historie, med 26.108 feststemte tilskuere på lægterne.

Med DM-titlen i hus har Brøndby IF vundet "The Double" i 2005 - det skete senest i 1998.

Røde kegler

Det var et Brøndbyhold med masser af spillelyst, selvtillid og overskud der fra kampens første fløjt, spillede nedrykningstruede Herfølge ud af banen - i dag var sydsjællænderne udspillet og lignede en kommende nedrykker.

Brøndby startede som vanligt aggressivt og pressede på for et tidligt føringsmål. Det faldt allerede i det 14. minut, efter en dødbold. Per Nielsen headede bolden tilbage mod første stolpe, hvor storspillende Johan Elmander headede bolden i kassen, uden chance for Morten Cramer i Herfølge-målet.

Thomas Kahlenberg øgede til 2-0 på straffespark, begået mod Morten Skoubo, og lidt over et kvarter senere, var det anfører Per Nielsen der headede bolden i målet efter en dødbold.

Især i 1. halvleg flød spillet godt med hurtige pasninger, og Herfølge havde rigeligt at gøre med at forsvare sig. Casper Ankergren blev således ikke testet én eneste gang i 1. halvleg. Daniel Agger øgede til 4-0 kort før pausefløjtet, på fornemt forarbejde af Thomas Kahlenberg, der lagde bolden til rette for Agger i det lille felt.

Både Kim Daugaard og Sebastian Svärd måtte forlade guldkampen i første halvleg med små-skader, og de blev afløst af Morten Wieghorst og Dan Anton Johansen.

Hurtigt lukket

Mens Herfølge formentlig brugte pausen på at snakke hinanden op til at redde et hæderligt resultat i 2. halvleg, kunne Brøndby hvile ud efter en flot 2. halvleg. Da kampen blev sparket igang igen, var det tydeligt føringen skulle udbygges.

Martin Retov fik kort inde i 2. halvleg den sidste, lidt heldige, fod til 5-0 føring på et godt indlæg, efter et gennemspillet angreb. Den efterhånden nok så berømte påfugl baskede atter med vingerne - godt hjulpet på vej af et yderst veloplagt publikum - på alle tribuner.

6-0 målet var endnu en perle - efter fornemt opspil hvor Brøndbyspillerne gjorde som det passede dem. Elmander, der atter var i sin helt egen klasse, startede et angreb, Kahlenberg fandt Retov i dybden. Retov lavede den effektive sparkefinte ved det lille felts grænse og lagde bolden mod bagerste stolpe, hvor Kahlenberg var løbet helt fri for så at sende bolden i det helt tomme net.

Hårdtkæmpende Morten Skoubo, der fyldte meget og vandt mange nærkampe og hovedstødsdueller, scorede målet til 7-0 fra tæt hold, ikke mindt takket være flot Kahlenberg-forarbejde. Elmander havde kort forinden fundet Kahlenberg i det lille felt med et chip over forsvaret, og ydmygelsen af Herfølge var total.

Sejren kunne snildt være blevet flere mål større, men Morten Cramer lavede flere gode redninger, samtidig med at der gik mere og mere hæl og tå i den for Brøndbyspillerne.

Efter Kim Milton Nielsens slutfløjt kunne jubelen for alvor bryde løs. Brøndby IF vinder Danmarksmesterskabet 2005 og har for første gang siden 1998, sikret sig "The double".

Mens spillerne i aften bliver hyldet i Tivoli, bliver den helt store DM-fest afholdt næste søndag i forbindelse med hjemmekampen mod FC Nordsjælland i sidste spillerunde.