En forbandet dag

24.04.2004 00:00

Den 24. april. Mærk jer denne dato, thi den er forbandet. Før dagens kamp i Viborg havde Brøndby IF spillet seks liga-kampe på denne dato og tabt dem alle. Nu er det syv kampe som er tabt den 24. april. Det er en kendsgerning efter at Viborg forvandlede en særdeles målfattig 1. første halvleg til en grønbluset målfest i 2. halvleg.

Nordjysk inspiration

Fra første fløjt var det tydeligt at Viborg havde lært af den indstilling til fodbold AaB i onsdags udviste på Brøndby Stadion: Fleste mulige spillere bag bolden, et godt pakket straffesparksfelt og rigeligt med små frispark over hele banen.

Retfærdighedsvist skal det dog tilføjes at de grønsblusede fra domkirkebyen i de første 45 minutter af kampen nåede frem til flere chancer end hvad liga-konkurrenterne fra Limfjordens bred nåede frem til fordelt på to nyligt overståede kampe i Brøndby.

Brøndby IF havde som i de to AaB-kampe kontrol over begivenhederne gennem hele halvlegen, men trods kontrollen formåede de blå-gule ikke at spille sig frem til strækkeligt med åbne chancer. Den største af slagsen misbrugte Morten Wieghorst da han sendte Jonas Kampers farlige indlæg forbi Jesper Christiansens mål.

I stedet var skabelsen af målchancer overladt til Andreas Jakobssons højreben, og den den svenske landsholdspiller kom da også til atteste kvaliteten af Viborgmålets træværk. Men det ændrede ikke ved pauseresulatet 0-0.

Fra tørke til fest

Trænerteamet Laudrup og Faxe reagerede resolut på de manglende mål og satte endnu en decideret angriber på banen fra 2. halvlegs begyndelse. Således erstattede Karsten Johansen det unge fløjtalent Johan Absalonsen. Men det skulle blive en helt anden angriber som stjal billedet.

Knapt var Brødbys onde ånd nummer 1, Søren Frederiksen, kommet på banen i det 66. minut før han løftede bolden over Karim Zaza. Og før Brøndbyspillerne havde forstået hvad der var sket, lå bolden atter bag Zaza. Denne gang var det Christian Magleby der agerede skarpetter. Viborgs forsvarsgeneral, Ralf Pedersen, satte trumf på til 3-0, og det kollektive blå-gule kollaps lå faretruende lavt over Viborg Stadion.

Himlen faldt dog ikke ned, og med scoringer af Thomas Kahlenberg og Morten Wieghorst i kampens afsluttende minutter, reddede Brøndbyspillerne lidt af den ære de mistede da de ikke formåede at omsætte den massive kontrol og Viborgs manglende vilje til at spille fodbold i 1. halvleg til mål og dermed gik glip af en vigtig sejr i den afsluttende mesterskabskamp.