Klasseforskel!

27.04.2003 02:00

Før aftenens kamp mod FC Midtjylland var det Brøndby IF's mål, at fortsætte de gode takter fra AaB-opgøret, og få sat mere tryk på helt i front.

Begge dele lykkedes fra start af kampen, og da Peter Foldgast efter 23 minutter satte streg under med noget, der kraftigt må kandidere til 'årets mål' i SAS Ligaen var der ikke længere den store tvivl om resultatet.

Hvis det havde været golf ville det mest passende udtryk for Foldgasts brag være 'sweet spot', John Faxe Jensen ville nok have kaldt det noget andet. Foldgast selv fortæller med et grin:

- Det var nok ét af de bedre jeg har lavet, og det er dejligt når de indøvede detaljer lykkes. Mads sparker den ind over, og heldigvis når Fisker at flytte sig. Derefter sparker man jo bare til den og håber det bedste.

Peter Foldgast var også med i det andet mål, der blev sat ind af Morten Wieghorst. I det hele taget spillede han en stor kamp, hvilket han da også selv måtte erkende efter lidt pres:

- Joh, jeg er godt tilfreds; vi har fuld styr over hele kampen og i lange perioder er FCM nærmest statister.

Kunne ikke finde ord

I anden halvleg fortsatte det flotte spil og på lægterne valgte Brøndby Support at fejre deres 10-års fødselsdag med en flot opbakning til 'Mestrene fra Vestegnen'. Noget der iøvrigt blev bemærket på banen.

Thomas Kahlenberg scorede det sidste mål for Brøndby IF før FC Midtjylland til sidst fik lidt at gå hjem på, med en scoring af Razak Pimong. Laudrup havde dog ikke noget at udsætte på hverken forsvar eller målmand:

- Nej, det var en flot kamp. Jeg synes faktisk at der var klasseforskel, og det er virkelig flot når man tænker på at vi spillede mod rækkens nummer 4. Foldgasts mål kan ikke beskrives med ord, men det jeg er mest glad for er, at det kom efter en indøvet detalje.

Cheftræneren uddyber:

- Alle ved hvor kedeligt det er, at indøve dødboldssituationer, men når det så lykkes er det jo det hele værd. I det hele taget er der meget af det vi øver på der virker her i foråret, men i fodbold kan man altid blive bedre. Det arbejder vi på.

Bedre er vel også en rimelig betegnelse for Allan Olesens præstationer. I dag pillede han fuldstændigt glansen af F.C. Midtjyllands offensive venstre side og var med fremme flere gange.

- Jeg synes egentlig jeg er lidt træt i dag og tager det stille og roligt. Så gør man jo ofte det simple, og langt hen ad vejen er det jo nok det bedste, også at se på. Men det er svært ikke at gøre det godt på sådan et hold som det her, det er simpelt hen lækkert at spille på, smiler den unge back.

Flot spil, sejr og god stemning: Der er noget ved at gå til fodbold i Brøndby i disse dage. Eller med inspiration fra DR's forhenværende filmvært Ole Michelsen: Fodbold skal ses på Brøndby Stadion.

Kampforløb: Brøndby IF - FC Midtjylland