Brøndby eSport CS:GO starter i Power Ligaens 2. division

31.08.2021 09:49

I slutningen af juni spillede Brøndby eSports CS:Go-hold oprykningskamp efter en suveræn sæson med kun et enkelt nederlag, hvilket sikrede dem førstepladsen i Power Ligaens 3. division. Ovenpå en velfortjent sommerferie er spillere og trænere nu klar til at begynde den nye sæson i 2. division.

Deltagelsen i 2. division er det naturlige næste skridt på rejsen for Brøndbys CS:GO. En rejse, der startede som en talentoverbygning på Brøndby eSport Klubs breddehold. Her blev holdet etableret gennem en vennegruppe fra Vestegnen, der med daværende træner, Bo Olsen, hurtigt voksede både færdigheds- og ambitionsmæssigt. Deres stærke relationer og fælles interesse for CS:GO passede perfekt med en talentafdeling i Brøndbys klubafdeling.

Projektet tog øjeblikkeligt fart. Hurtigt slog de igennem i Yousee Esportligaen, hvor de sluttede i toppen og senere blev nummer 2 til DM. Senere har de vundet deres division i Power Ligaen. Nogle af spillerne er skiftet ud, og Morten ”muGGe” Thule er kommet til som ny træner. 

Ambitionerne er vokset, og sidenhen er hele mandskabet kommet på kontrakt i klubben. Fælles for tidligere og nu er dog, at ingen kommer før holdet, samt at dette er et fælles udviklingsprojekt, hvor alle mand tager ansvar.

- Vi skal have os selv med hele vejen, og ambitionen er, at vi skal tage turen op gennem rækkerne som et hold i fællesskab, fortæller Mikkel aka. ’miikkel’.

’Miikkel’ har som holdets kaptajn været med fra start, set sit hold udvikle sig og mærket en stigende professionalisering af holdet. Det har også været tydeligt for ham, hvordan den langsomt stigende opmærksomhed fra klubbens side har haft betydning for spillerne.

- Klubben kommer med krav til os som spillere, og vi skal tænke over, hvordan vi for eksempel agerer in og out-game, da der er stor opmærksomhed om Brøndby IF.

Hvor langt holdet kan komme på sigt er svært at sige, men der er ingen tvivl om, at der er potentiale til mere, hvis det fortsætter, som det gør nu. Både spillere og trænere har et godt niveau, så hvor langt det kan komme, må tiden vise.

- Et dansk tophold kunne naturligvis være interessant at have i klubben, men lige nu er fokus på at bygge et hold op fra bunden med et solidt fundament i form af et hold med stærke interpersonelle relationer. Det er den strategi, vi lagde for et år siden, og som vi tror på kan bringe os længst på sigt, udtaler Jesper Larsen, Head of esport i Brøndby IF.

Hvis man ønsker at følge holdet fremadrettet, kan man følge med på Brøndby eSports Instagram og Twitch-kanal, hvor kampene vil blive streamet. Den nye sæson begynder i aften 31. august kl. 22:00, hvor vi møder Dream Alliance.

Holdoversigten er som følger:

Trænere:
Morten ”muGGe” Thule – Main coach
Phillip “Vincentz” Mansø – Assistant coach/standin player

Spillere:
Oscar "Stecher" Madsen - Rolle: AWP
Phillip “Foam” Nørbæk - Rolle: Rifler
Mikkel “miikkel” Nicolaysen - Rolle: Rifler
Anthony ”BehinDx” Luscombe - Rolle: IGL
Marc “Gilborg” Lippert - Rolle: Rifler