08.12.2019 Brøndby IF 1-2 FC Midtjylland
01.09.2019 FC Midtjylland 1-0 Brøndby IF

Frank Onyeka, FC Midtjylland (ved mild forseelse)
Paulinho, FC Midtjylland (ved mild forseelse)
Jens-Lys Cajuste, FC Midtjylland (ved mild forseelse)

Vinkler om kampen
Hvis Brøndby IF vinder kampen, vil det være sejr nummer 500 i Superligaen – og det i kamp nummer 1.001.

65 gange før er Brøndby IF og FC Midtjylland tørnet sammen i Superligaen. Statistikken siger 24 sejre til Brøndby IF, 20 uafgjorte og 21 nederlag samt en målscore på 105-95 set med Brøndby IF’s øjne.

Udeholdet har ikke tabt i de seneste fire indbyrdes Superligaopgør mellem Brøndby IF og FC Midtjylland.

11 gange i denne Superligasæson er Brøndby IF kommet foran 1-0, 10 af disse kampe er vundet og en enkelt er tabt, det var dog desværre mod FC Midtjylland tilbage i oktober 2020, hvor FC Midtjylland formåede at vende 0-2 til en 3-2-sejr.

Der er scoret i 31 ud af 32 af Brøndby IF’s udekampe mod FC Midtjylland. Den eneste målløse Superligakamp mellem de to klubber i Herning var det seneste opgør tilbage i juni 2020.

En gang tidligere har Brøndby IF spillet Superliga på datoen 28. februar. Det var i 2016 hvor Brøndby IF hjemme vandt 1-0 over Hobro IK.

Ud af de 65 tidligere Superligakampe har Brøndby IF scoret først i 34 tilfælde, hvilket har resulteret i 19 sejre, 11 uafgjorte og fire nederlag. Omvendt har FC Midtjylland scoret kampens første mål i 29 tilfælde, hvilket har givet Brøndby IF fem sejre, syv uafgjorte og 17 nederlag.

Der er dermed scoret 200 mål i Superligakampene mellem Brøndby IF og FC Midtjylland. 113 af målene er scoret i anden halvleg, hvoraf ni af målene er scoret i det 90. minut.

200 mål i 65 Superligakampe betyder, at der i gennemsnit scores 3,08 mål pr. kamp, og der har også kun været to målløse kampe blandt de 65 tidligere opgør.

Der er altså gode muligheder for mål på søndag, og det underbygges også af, at Brøndby IF har scoret i deres seneste 12 Superligakamp, mens midtjyderne tilsvarende har i deres seneste syv kampe i Superligaen.

Morten Frendrup kan på søndag spille sin Superligakamp nummer 50 for Brøndby IF – og det et godt stykke tid før han 7. april fylder 20 år.

Hvis Brøndby IF vinder kampen, vil det være første gang Niels Frederiksen som cheftræner besejrer Brian Priske. Fem tidligere forsøg er endt med to uafgjorte og tre nederlag.

Brøndby IF’s 34 scorede mål i denne sæson er fordelt 16-18 på 1. og 2. halvleg, og Brøndbys farligste kvarter i kampene har været det første kvarter af 2. halvleg, hvor otte af de 34 mål er scoret.

Defensivt har Brøndby IF været klart bedst i 1. halvleg, for ud af 21 scorede mål mod Brøndby IF er kun seks af dem scoret i 1. halvleg. Ses der på den første halve time af kampene, har modstanderne blot to gange scoret mod Brøndby IF, de to mål er pudsigt nok begge scoret i september og begge i det 12. minut.

Dommerne
Kampens dommer er den 40-årige Jakob Kehlet, og han dømmer på søndag sin Superligakamp nummer 236.

Jakob Kehlet har dømt Brøndby IF 51 gange i Superligaen, og her har Brøndby IF vundet 25 gange, spillet 10 uafgjorte og tabt 16 gange. Brøndby IF’s seneste to Superligakampe med Kehlet som dommer, er begge endte med et-måls sejre over henholdsvis FC Nordsjælland (1-0) og AC Horsens (2-1).

Syv gange har Kehlet dømt Brøndby IF mod FC Midtjylland i Superligaen, her er målscoren helt lige med 11-11 – dog har FC Midtjylland et lillge overtag i sejre med tre styks. Brøndby IF har vundet to af de syv kampe, mens de resterende to opgør er endt uafgjort.