Maxsø: Vi afgiver ikke mange chancer

12.02.2021 13:55

På søndag venter Lyngby Boldklub på Lyngby Stadion i 3FSuperligaens 16. runde, og selv om Lyngby ligger i bunden af rækken, skal man ikke forvente en let opgave, når vi gæster de kongeblå. Det understreger Andreas Maxsø.

- Det bliver selvfølgelig en svær kamp, for Lyngby er et godt hold, der har fået en fornuftig start. De spillede også en god kamp i Aarhus, så vi skal være klar, hvis vi skal have tre point med fra Lyngby Stadion, understreger anføreren og tilføjer, at han er lidt ærgerlig over, at der kun bliver kigget på indsatsen med bold.

- Det er, som om at hver gang vi ikke har bolden, så spiller vi skidt, men det synes jeg ikke. Jeg synes, vi er gode til at stå rigtigt på banen, og vi afgiver ikke mange chancer. Så kan det godt være, at vi ikke har bolden så meget mod f.eks. AaB, men at vi kan stå rigtigt uden bold, er også med til at gøre, at vi ligger i den ende af tabellen, vi gør.

- De sidste tyve minutter af det opgør spillede vi god fodbold og skabte en hel del, hvor vi godt kunne have fået de tre point til sidst, så vi skal tage begge ting med til Lyngby. Vi skal være gode på bolden, men samtidig også være kloge, for Lyngby er som sagt et godt hold, og de kommer til i perioder at have bolden. Det skal vi ikke lade os stresse af, men udnytte at vi kan stå godt – og så skal vi selvfølgelig tage vores muligheder, når vi får dem.

Når man som hold ikke giver mange chancer væk, betyder det også, at man ikke selv skal bruge så mange for at vinde kampen, hvis man er skarp foran mål. Men det betyder langt fra, at spillet med bolden negligeres.

- Det giver en sikkerhed, at vi ikke behøver bolden hele tiden for at vinde, men omvendt skal vi også blive bedre på bolden i længere perioder og styre kampene noget mere, så vi kan kontrollere kampene med bold.

Der er kickoff på søndag kl. 16:00. Se med live på Canal 9.

Foto: Getty Images