Maxsø: De unge spillere har rykket sig

05.12.2020 09:30

Mandag venter der et brag i 3F Superligaen, når vi tager til Aarhus og møder AGF på Ceres Park. Vi har derfor taget en længere snak med anfører Andreas Maxsø forud for opgøret om udviklingen af holdet hen over det halvandet år, han nu har været i klubben.

- Det er sjovt at se især de unge spillere, som har rykket sig en del, og de gør det godt, må man bare sige. Dem, som måske ikke spiller så meget, de presser godt på til træning. Så der er kommet en helt anden mentalitet blandt de unge spillere i løbet af det her halvandet år, jeg har været her nu. De kan jo også godt se, at der er en god mulighed for at få spilletid – men også fordi der er forventninger om, at de skal træde ind på holdet og byde ind fra start, siger Maxsø, som fremhæver, at de yngre spillere virker meget klar, når de får chancen.

- Det er måske i lige så høj grad, fordi vi som klub ikke køber så dyre spillere længere, så derfor åbner det selvfølgelig en mulighed for de yngre spillere, og at de kan få chancen og slå til. Og de skal selvfølgelig være klar, når de så får muligheden, men man kan tydeligt mærke på dem, at de er ’mere’ klar - og det viser de også på banen. De har også spillet mange kampe nu, så vi ældre på holdet forventer også naturligvis noget mere af dem.

Tremandsforsvar passer godt til truppen
Andreas Maxsø blev hentet tilbage til Brøndby IF sidste sommer, og anføreren har lige siden sin ankomst på Vestegnen været en del af et tremandsforsvar, som han havde god erfaring med fra tidligere klubber.

- Det er klart, at når man kommer tilbage, og der bliver ændret i tingene, så skal man være hurtig til at tilpasse sig. Men man kan sige, at tremandsforsvaret var noget, der lå på ryggraden, fordi jeg også spillede tremandsforsvar i FC Nordsjælland og i Zürich, hvor jeg så dog lå til venstre.

- Men man kan overordnet sige, at det har passet hele holdet, at vi skiftede over til tremandsforsvar i sidste sæson. Vi er måske lidt mere primitive end mogle af de andre hold i Superligaen, da vi er bedst, når vi står kompakt, vinder bolden og kører omstillinger. Der har vi været utrolig stærke i denne sæson, hvorimod når vi har haft bolden meget, så har vi ikke fået så mange point.

- Det har måske også meget at gøre med de typer, vi har på holdet, for vi har nogle utrolig hurtige spillere oppe foran. Dermed ikke sagt at vi ikke vil have bolden, for det arbejder vi på hver dag på træningsbanen, for alt andet lige er det sjovest at kontrollere bolden og køre den rundt i egne rækker. Men omvendt føler jeg også, at vi er i god kontrol, når vi ikke har bolden, fordi vi er blevet dygtige til at arbejde sammen som hold.

Savner flere clean sheets
Brøndbys eneste clean sheet i sæsonen var mod Vejle BK, og Maxsø så da gerne, at man havde haft flere clean sheets.

- Vi mangler lidt flere clean sheets, fordi vi har dummet os et par gange og lukket nogle dumme mål ind til sidst. Det er utrolig irriterende for keeper og forsvar, for vi kunne sagtens have haft to-tre clean sheets mere, men det skal nok komme, slutter han.

Foto: Getty Images