18. SEPTEMBER 2020 kl. 14:55
Schwäbe: Man glæder sig utrolig meget til disse kampe

Søndag eftermiddag går det løs, når vi møder FC København inde i Parken til sæsonens første Derby. Det er en af de kampe, hvor der er mere end bare de tre point på spil, og derfor ser Marvin Schwäbe også frem til kampen, selvom atmosfæren ikke bliver som vanlig grundet restriktionerne i forbindelse med COVID-19.

- Man glæder sig altid utroligt meget til de her kampe, men det bliver selvfølgelig et anderledes Derby denne gang, da der ikke rigtigt kommer nogle fans. Det giver os måske en lille fordel, da de plejer at bruge deres fans derinde til at lægge et tryk på os. Men uanset hvad synes jeg, det er en smule ærgerligt for kampens atmosfære, fordi det fjerner lidt nerven i kampen. Men tilskuere eller ej, det bliver stadig utrolig fedt at spille et Derby mod FC København, lyder det fra målmanden.

- Vi har trænet godt hele ugen op til kampen, men vi skal stadig være på tæerne fra start, for det er et utrolig stærkt hold, og vi skal helt være klar fra start, hvis vi skal have et godt resultat med.

Målmanden er en af de spillere i den unge Brøndby-trup, der står noteret for flest Derby-kampe, og derfor er der også en forventning fra ham selv om, at han skal tage mere ansvar trods sin unge alder.

- Nu hvor jeg er en af de spillere på holdet, der efterhånden har spillet en del Derbyer, er det klart, at jeg tager mere ansvar i de her kampe. Man skal huske på, at jeg kun er 25 år, men jeg er allerede en af de ældste på holdet, som det er lige nu. Vi har jo mange spillere i startelleveren, som er kommet op fra Masterclass, så jeg forsøger selvfølgelig at tage mere ansvar, end jeg har gjort førhen – og det er også vigtigt, når vi har så ung en trup.

- Så min rolle har ændret sig en smule, og jeg prøver i kampe som dem mod FC København at lede holdet så godt, jeg kan nede fra min position i målet, slutter Marvin Schwäbe.

Foto: Getty Images