Kevin Mensah: Handler om at få minutter i benene for tiden

28.08.2020 15:15

Brøndby IF vandt i går anden sejr i denne preseason, da førstedivisionsklubben FC Helsingør blev besejret med 2-1 på en regnvåd bane 1. Kampen blev spillet under lidt usædvanlige forhold, da der blev spillet á tre halvlege, som hver varede 40 minutter. Formålet med dette var nemlig, at begge hold kunne give spilletid til så mange som muligt.

Kevin Mensah og resten af truppen fik derfor rigeligt med spilletid i gårsdagens sejr, og forsvarspilleren hæfter sig også ved, at det lige for tiden gælder om at få så meget kamptræning som muligt.

- Selvfølgelig går vi ind til kampene for at vinde, men i en kamp som i går handlede det mest for os spillere om at få nogle minutter i benene. I stedet for vi løber rundt ude i skoven eller løfte tunge vægte, så kan vi sætte det arbejde sammen med noget kamptræning, og nogle modstandere som er sindssygt motiverede for at møde os. Det er nogle af de ting, vi tager med os fra sådan en kamp. Og så fik vi selvfølgelig også prøvet to forskellige opstillinger mod FC Helsingør, og det giver selvfølgelig også noget til os spillere såvel som trænerteamet, lyder det fra Mensah, der synes, det var positivt at spille en træningskamp bestående af tre halvlege.

- Det var en fin løsning, at vi spillede tre halvlege. Så fik alle mulighed for at vise sig frem, og alle spillere nåede vist mere eller mindre at få en times spilletid, og det er fint, så vi alle lægger på fysisk. Men det er nogle trætte stænger, vi har for tiden, og jeg synes, det var tydeligt at mærke i kampen i går, at de havde friskere ben, end vi havde. Men vi fik det ud af det, vi ville, og det var at få løbet en masse kilometer. Vi starter turneringen om to uger, og det er det, det handler om for os for tiden. Men vi smadrer fuldt på, løber i skoven og løfter videre.

Mensah understreger, at selvom det altid er vigtigt at vinde fodboldkampe, så har det vigtigste indtil videre været at få minutter i benene. På mandag spiller vi i mod OB i den tredje testkamp, og til det opgør vil der blive skruet lidt op for de taktiske elementer, fortæller Mensah.

- Vi havde selvfølgelig nogle taktiske ting, som vi havde arbejdet på, og som vi gerne ville prøve af  i kampen i går. Men det vigtigste var stadig at få nogle kilometer i benene og straffe de omstillinger, som kommer i løbet af kampene. Det taktiske oplæg var ikke helt dybdegående, for det er selvfølgelig ikke der, hvor vi er endnu. Nu har vi en kamp mandag (mod OB, red.), og det bliver helt sikkert meget mere taktisk, i og med vi har været i gang i to uger efterhånden.