30. JULI 2020 kl. 10:00
Frendrup ser tilbage på sæsonen: Føler os unge har grebet chancen

En historisk 2019/20-sæson er nu slut. En sæson med en lang pause på grund af COVID-19 og et Brøndby-hold, der pludselig blomstrede med talenter efter salg af store profiler som Kamil Wilczek, Dominik Kaiser og Hany Mukhtar.

Et af de talenter, der for alvor slog igennem i den forgangne sæson, er midtbanespilleren Morten Frendrup. Han ser tilbage på en sæson, der bød på en masse op- og nedture og en personlig udvikling, der gjorde, at han gik fra en plads som reservespiler til at være en af de første på cheftræner Niels Frederiksens holdkort.

Den unge midtbanemand fortæller her om den store omvæltning og den overraskende periode, der opstod under Corona-pausen. 

- Når jeg ser tilbage på det år, der er gået, tænker jeg på nogle gode kampe ind i mellem, men også på en meget blandet sæson med mange op- og nedture. Men alt i alt synes jeg, der har været nogle gode præstationer, som med lidt mere held kunne have båret os længere.

- Sæsonen har selvfølgelig været præget af den ufrivillige Corona-pause. Det har været meget specielt, og det er lidt uden sammenligning. Uvisheden var ikke det sjoveste, jeg har prøvet, men samtidig gav det tid til at arbejde med sig selv og tænke over tingene. Jeg kunne personligt få lagt på en del steder, som jeg måske ikke i ligeså høj grad har haft tid til tidligere, forklarer midtbanespilleren.

Morten Frendrup var begyndt at få mere og mere spilletid som sæsonen skred frem, men pludselig åbnede der sig en mulighed for fast spilletid.

- Den helt store ændring for mig kommer, da både Toby (Tobias Børkeeiet, red.) og Josip (Radosevic, red.) er ude med skader, og jeg er lidt den eneste, der er tilbage på den position. Da jeg får chancen, synes jeg egentlig, jeg griber den. Siden da har trænerne vist mig tillid, og jeg har fået lov til at spille. Selv om jeg røg et smut på bænken, efter vi vendte tilbage efter Corona-pausen, følte jeg stadig, at jeg var med, og jeg skulle bare fortsætte med at klø på. Folk har været gode til at bakke mig op og få mig til at tro på egne evner. 

'Frenne,' som han bliver kaldt i truppen, blev i løbet af foråret hædret med prisen som månedens unge spiller i 3F Superligaen efter nogle stærke præstationer, og talentet mindes også en sæson, hvor truppen dette forår har adskilt sig meget fra efterårets profilbesatte mandskab. 

- I efteråret havde vi nogle store profiler i Wilczek, Kaiser og Mukhtar, som vi unge kunne kigge efter og læne os op ad, og på det tidspunkt kunne man næsten regne med, de altid var garanter for mål eller assists. I foråret har det mere været op til holdet at få det til at hænge sammen.

- Jeg er af den opfattelse, at vi er rykket tættere sammen i bussen, da der måske nu ikke på samme måde er et så skarpt hierarki, som der var før. Det er, som jeg ser det, den største forskel på de to halvsæsoner. 

Den tidligere Masterclass-spiller mener, at holdets styrke i foråret har været kendetegnet ved, at hele truppen har arbejdet som en enhed, og det ikke har været op til de enkelte individualister at få holdet til at lykkes. 

- Hovedsageligt har vi indbyrdes haft en masse snakke om, at vi skal rykke tættere sammen - det handler om, at vi vinder og taber sammen. Vi har et fælles mål i truppen, og der er kun én vej. Hvis en spiller er nede, så hjælper holdet ham op igen og den anden vej rundt. Vi mistede rigtigt nok nogle store profiler, men vi har hele tiden følt, at den nuværende trup har kvaliteten til at være med, hvor det er sjovt. Samtidigt var det vigtigt at vise i foråret, hvad vi egentlig var som hold, og hvad vi gerne vil være.  

Profilafgangen har sat sine spor, og det har betydet, at det er blevet en trup med en væsentlig lavere gennemsnitsalder, cheftræner Niels Frederiksen har sendt på banen. En ny virkelighed som Frendrup føler, at ham og holdkammeraterne har levet godt med. 

- Der har selvfølgelig ligget et større pres på os unge spillere. Det har betydet, at vi har måtte være ekstra fokuserede, men også at vi har fået hår på brystet tidligere. Det har modnet os som spillere, at vi på den måde er blevet kastet lidt ind i det og fået en vigtig rolle så hurtigt.

- Det har selvfølgelig samtidig betydet rigtig meget for alle os unge spillere, når vi har fået tilliden fra Niels Frederiksen og trænerteamet. Det har også gjort, at vi har følt os mere trykke, når vi er trådt ind på banen. 

Midtbanemanden ser positivt på fremtiden og peger på, at både holdet og ham selv har en alder, hvor de fortsat skal udvikle sig og tage flere skridt i den rigtige retning for at komme tilbage i den absolutte topstrid. 

- Næste skridt er, at vi skal tilbage i top tre, men vi skal samtidig også udvikle os som hold. Jeg skal personligt tage større skridt i den rigtige retning i spillet med bolden. Jeg synes, jeg har lagt på der, men der er stadig noget vej endnu, fortæller Morten Frendrup og sætter dermed punktum for sæsonen.

Foto: Getty Images