30. JUNI 2020 kl. 15:00
Per Nielsen: Det har været en rodet sæson

Lørdag eftermiddag afsluttede Brøndby IF's kvinder en ualmidelig speciel 2019/20-sæson. En sæson hvor et skrivebordsnederlag, et ærgerligt Champions League-exit, en corona-pause og et glippet mesterskab har gjort det vanskeligt at se ud over holdets nedture. Cheftræner Per Nielsen anderkender da også, at det til tider har været svært at holde fokus de rette steder. 

- Det har været en superrodet sæson. Foråret har været enormt langt på grund af den her coronapause, og så har der været en masse andre ting, som har spillet ind, der gør, at vi måske ikke har kunnet holde fokus på de ting, der var vigtige. 

I lørdagens kamp mod Fortuna Hjørring kunne en sejr ellers have sendt guldmedaljerne til Vestegnen, men kampen endte med en pointdeling, og cheftræneren var efter opgøret naturligvis skuffet, selvom hans mandskab gjorde, hvad de kunne. 
 
- Det er selvfølgelig en kæmpe skuffelse for os, det er klart. Vi ramte måske ikke dagen 100 procent, og så bliver det sådan en kamp uden de store chancer til nogen af holdene.

- Pigerne forsøgte det bedste de kunne, og så længe de gav sig 100 procent og kæmpede røven ud af bukserne, så kunne jeg ikke forlange mere. Det, synes jeg, de gjorde okay. 

Holdets anfører Theresa Eslund, der blev hentet tilbage til Vestegnen i vinterpausen, mener klart, at der er lagt nogle byggesten, holdet kan tage med ind til den nye sæson og bygge videre på.  

- En af de ting, jeg blandt andet er hentet hjem for, er at skulle bidrage til at lukke mere af bagtil. Hvor vi i efteråret måske lukkede lidt for mange mål ind, har vi været bedre til at lukke af her i foråret. Det synes jeg, vi skal tage med os ind til næste sæson, hvor jeg har en stærk forventning om, at vi kommer tilbage efter guldet, fortæller klubbens anfører. 

Holdets tidligere anfører, Louise Winter, stopper nu sin aktive fodboldkarriere og er derfor ikke en del af truppen til næste sæson - noget som cheftræneren allerede inden opgøret forholdte sig til.

- Vi er udfordret på den måde, at vi skal bygge noget nyt op hvert eneste år. Selvfølgelig bliver det et tab, at vi mister Loui, men vi er vant til at miste store profiler. Før den her sæson sagde vi farvel til fem landsholdsspillere. Det er det, man må leve med i de her klubber. Det gælder hele tiden om at have de næste parate, siger en spændt cheftræner, der glæder sig til næste sæson og fortsætter: 

- Pigerne skal bare slappe af nu, det er ikke første, gang vi står med en sølvmedalje, og jeg ved, hvor svært det er. Men jeg ved også, at når de her piger kommer tilbage, så er de klar til at jagte guldet igen og få revanche. Jeg glæder mig til at vende tilbage til en ny sæson. Nu skal vi først og fremmest bare koble fra og lade være at tænke fodbold, afslutter Per Nielsen.