Maxsø: Skal arbejde som en helhed

19.06.2020 12:25

Det er et travlt program, Brøndby-spillerne går i møde, og mens der torsdag stod FC Midtjylland på menuen, kan vi nu se frem til endnu en lækkerbisken i form af søndagens Derby. FC København kommer på besøg på Brøndby Stadion, og hjemmeholdet går ind til kampen med to gange 0-0 i de seneste to kampe. Og spørger man anfører Andreas Maxsø, er der flere ting, man kan tage med fra især kampen mod FC Midtjylland. 

- Ligesom i kampen mod FC Midtjylland bliver det vigtig at arbejde som en helhed. Vi er lykkedes rigtig godt, når vi har spillet som et hold, og hvor alle har hjulpet til med de defensive opgaver især. Vi har fået en god indbyrdes forståelse for hinanden, og hvordan tingene skal gøres, for at vi kan stå godt defensivt. Og hvis vi fortsætter med det, ser det allerede lysere ud forud for kampen på søndag, fortæller kaptajnen, der har to Derbyer på CV’et.

- Det er blevet sagt hundrede gange, men de her kampe lever jo sit eget liv. I efteråret slog vi dem på hjemmebane, til trods for at vi lige havde tabt to kampe i træk, så et Derby er tit noget for sig selv. Vi kan tage nogle ting med til kampen, men ellers handler det meget om at være klar på dagen.

På søndag gælder det Mesterskabsspillets første Derby, og her bliver det ifølge Maxsø vigtigt at tage noget af intensiten og viljen med fra torsdagens kamp i Herning.

- Vi står meget godt til dem og spillede også en rigtig god kamp mod dem i Parken. Det er vigtigt, at vi tør at spille fodbold frem for bare at stille os tilbage og forsvare. Og så skal vi også tage nogle ting med fra kampen mod FCM, hvor der var nogle rigtig fine ting. Alle gav sig 100 procent og gik ind i tacklingerne med masser af vilje. Sådan skal det være i hver kamp, men det er især vigtig i et Derby. Og sådan bliver det også – det er jeg ikke i tvivl om.

Der er kampstart kl. 18:00 på Brøndby Stadion, og du kan varme op til kampen med vores optaktsprogram 'Før Kampen', hvor vi byder på interviews, debat og konkurrencer. Det går live omkring en time før kickoff.

Foto: Getty Images