25. MAJ 2020 kl. 16:55
Niels Frederiksen: Det taktiske udtryk skal sidde i skabet

Med bare en uge til 3F Superligaen genoptages, er tirsdagens test mod Lyngby BK i morgen sidste test for en del af spillerne, mens nogen får chancen senere på dagen mod Hvidovre IF. 

-Tilgangen til kampene er, at vi skal have så mange som muligt, til at spille 90 minutter. Det er den sidste forberedelse rent fysisk for spillerne for at fornemme, hvordan det er at spille 90 minutter, hvilket de ikke har gjort i mange måneder. Så dét er vigtigt, men det er også klart, at vi nærmer os en startopstilling. Det betyder dog ikke, at den opstilling vi ser i morgen er ens betydende med, det er den samme mod SønderjyskE, men vi nærmer os. Derudover så er der også nogle relationer indbyrdes mellem spillerne der skal trænes i kamp, siger cheftræner Niels Frederiksen.

Udover testkampen mod Lyngby, blev det tidligere på dagen offentliggjort, at der vil være endnu et testopgør mod Hvidovre. Det er et opgør, der efter Niels Frederiksens udsagn, giver alle en fair chance for at vise sig frem. 

- Det handler i høj grad om, at de spillere, der ikke får 90 minutter mod Lyngby, får en chance for at vise sig frem, og så handler det om, at vi skal spille mange kampe i et tæt program i de næste to måneder, så vi skal sørge for at holde alle klar. Det er vigtigt, at alle byder sig til og er klar, når Superliga begynder, og så er der stadig tvivl om flere pladser. Det er blandet andet formålet med den ekstra træningskamp - at give alle en fair chance, for at vise sig frem. 

Tirsdagens opgør mod Lyngby bliver en slags 'returopgør,' efter de to klubber også stødte sammen i sidste uge. Opgøret endte med et nederlag, som samtidig gav udtryk for de naturlige mangler, der var på banen efter den længere værende pause.

For Niels Frederiksen handler det i morgen særligt om, at udtrykket på banen skal være anderledes. 

- For det første forventer jeg at se mere skarphed foran målet, og at vi bliver dygtigere til at sparke de muligheder, vi får, ind. Jeg forventer også, at vi har et andet udtryk på standarder både offensivt og defensivt, men ellers kan det godt blive lidt af samme kampbillede, for det er jo to dygtige fodboldhold med spillere, som gerne vil spille. Det kan godt blive et kampbillede igen, hvor vi har bolden meget og skal arbejde på at bryde igennem Lyngbys kæder. 

- Det vigtigste ved de to kampe for mig er, at det taktiske udtryk sidder i skabet. Dét er det vigtigste, hvis vi skal se bort fra, at vi ikke vil have nogle skader. Men det vil også være rart, at slutte den her 'tredje preseason' af med en sejr, slutter Niels af med et smil. 

Foto: Getty Images