Forløb af den ordinære generalforsamling 2020

06.04.2020 14:00

Den 2. april 2020, kl. 17.30, blev der afholdt ordinær generalforsamling i Brøndbyernes I.F. Fodbold A/S (CVR nr. 83933410) på selskabets adresse, Brøndby Stadion 28, 2605 Brøndby.

Bestyrelsens næstformand Jesper Møller bød velkommen og oplyste, at generalforsamlingen på grund af corona-krisen, blev afholdt via ”Brøndby Indefra” som tillige oplyst i meddelelse til aktionærerne (den 24. marts 2020). Jesper Møller oplyste, at bestyrelsesformand Jan Bech Andersen var blevet forhindret i at deltage i generalforsamlingen på grund af rejserestriktionerne, hvorfor Jesper Møller som næstformand ville aflægge beretningen på vegne af formandskabet.

Jesper Møller oplyste herefter, at bestyrelsen i henhold til vedtægternes § 13 havde udpeget advokat Martin Lavesen til dirigent.

Dirigenten takkede for udpegningen og konstaterede, at bestyrelsen havde fremlagt dokumentation for, at generalforsamlingen var indkaldt i overensstemmelse med §§ 8 og 9 i selskabets vedtægter. Dirigenten konstaterede derefter, at de i vedtægternes § 10, sidste stk., foreskrevne dokumenter havde været gjort tilgængelige for aktionærerne i tre uger før generalforsamlingen. Dirigenten oplyste, at selskabets revisor fulgte den direkte transmission af generalforsamlingen, således at også selskabslovens § 103, stk. 4 var opfyldt.

Dirigenten forespurgte, om der var indvendinger mod eller bemærkninger til generalforsamlingens lovlige indkaldelse. Dette var ikke tilfældet.

Dirigenten konstaterede derefter med generalforsamlingens enstemmige tilslutning, at generalforsamlingen var lovligt indkaldt og som sådan beslutningsdygtig inden for de af dagsorde­nen, vedtægterne og selskabslovgivningen afstukne rammer.

Dirigenten oplyste, at ingen aktionærer var fremmødt på generalforsamlingen, og at selskabets ejere således havde fulgt ledelsens opfordring til enten at brevstemme eller at lade sig repræsentere ved fuldmagt. Dirigenten takkede herfor og konstaterede, at generalforsamlingen således overholdte regeringens påbud om ikke at være mere end 10 personer samlet.

Dirigenten oplyste, at der på generalforsamlingen, inklusive fuldmagter og brevstemmer, var repræsenteret 317.051.040 stemmer ud af i alt 570.332.733 stemmer.

Dirigenten gennemgik derefter dagsordenens punkter. Dagsordenen var som følger:

1.         Forelæggelse af årsrapport med revisionspåtegning til godkendelse samt årsberetning.

2.         Forslag til anvendelse af overskud eller dækning af tab i henhold til den godkendte årsrapport.

3.         Godkendelse af bestyrelsens vederlag for det igangværende regnskabsår.

4.         Forslag fremsat af bestyrelsen.

a.Bestyrelsen foreslår, at vedtægternes § 3a ophæves og erstattes af en ny § 3a med følgende ordlyd:

”Bestyrelsen er indtil 2. april 2025 bemyndiget til at beslutte at forhøje Selskabets aktiekapital ad én eller flere gange ved tegning af op til nominelt 570.332.733 stk. aktier a nominelt kr. 0,50 (i alt op til nominelt kr. 285.166.366,50) med fortegningsret for Selskabets eksisterende aktionærer.

Bestyrelsen kan beslutte, at forhøjelsen helt eller delvis skal ske på anden måde end ved kontant betaling, herunder ved konvertering af gæld.

For de nye aktier udstedt i henhold til denne bemyndigelse skal gælde, at betaling skal ske fuldt ud, at de nye aktier skal registreres i VP Securities A/S og giver ret til udbytte fra tidspunktet for kapitalforhøjelsens registrering i Erhvervsstyrelsen, at de nye aktier skal være omsætningspapirer og udstedes som navneaktier og noteres i Selskabets ejerbog, at der med hensyn til indløselighed og omsættelighed skal gælde de samme regler, der gælder for de øvrige aktier, at aktierne i øvrigt skal have samme rettigheder som Selskabets eksisterende aktier, og at der ikke skal gælde indskrænkninger i den nye aktionærs fortegningsret ved fremtidige forhøjelser.”

b.Bestyrelsen foreslår, at vedtægternes § 3b ophæves og erstattes af en ny § 3b med følgende ordlyd:

”Bestyrelsen er indtil 2. april 2025 bemyndiget til at beslutte at forhøje Selskabets aktiekapital til markedskurs ad én eller flere gange ved tegning af op til DKK 114.066.546 uden fortegningsret for Selskabets aktionærer.

Bestyrelsen kan beslutte, at forhøjelsen helt eller delvis skal ske på anden måde end ved kontant betaling, herunder ved konvertering af gæld. Såfremt forhøjelsen sker ved kontant betaling, er der ved beslutning om bemyndigelse sket fravigelse af vedtægternes § 4.

For de nye aktier udstedt i henhold til denne bemyndigelse skal gælde, at betaling skal ske fuldt ud, at de nye aktier skal registreres i VP Securities A/S og giver ret til udbytte fra tidspunktet for kapitalforhøjelsens registrering i Erhvervsstyrelsen, at de nye aktier skal være omsætningspapirer og udstedes som navneaktier og noteres i Selskabets ejerbog, at der med hensyn til indløselighed og omsættelighed skal gælde de samme regler, der gælder for de øvrige aktier, at aktierne i øvrigt skal have samme rettigheder som Selskabets eksisterende aktier, og at der ikke skal gælde indskrænkninger i den nye aktionærs fortegningsret ved fremtidige forhøjelser.”

c.Bestyrelsen foreslår, at der sker opdatering af selskabets veder­lags­politik, jf. selskabslovens § 139, stk. 4.

d.Bestyrelsen foreslår, at bestyrelsen bemyndiges til i tiden indtil næste ordinære generalforsamling at lade selskabet erhverve op til nominelt 10 % af selskabets aktier til den til enhver tid gældende børskurs med tillæg eller fradrag af indtil 10 %.

5.         Valg af bestyrelse

6.         Valg af en statsautoriseret revisor.

7.         Bemyndigelse til dirigenten.

8.         Eventuelt.

AD 1   FORELÆGGELSE AF ÅRSRAPPORT MED REVISIONSPÅTEGNING TIL GODKENDELSE SAMT ÅRSBERETNING

Bestyrelsens næstformand Jesper Møller forelagde bestyrelsens beretning, som i det følgende er gengivet i sin helhed:

”Kære aktionærer, kære bestyrelse, kære medarbejdere, fans og frivillige,

2019 blev et vanskeligt omstillings-år for Brøndby IF.

Sportsligt gik det nogenlunde ok. Vi sluttede superligasæsonen 2018/19 på en fjerdeplads og vandt den kvalifikationskamp, som gav adgang til europæiske kampe endnu en sommer. Desuden var vi igen i pokalfinalen for 3. gang i træk, hvor vores fans endnu en gang gjorde deltagelsen spektakulær med optog igennem København og en fest i Telia Parken under kampen. Desværre måtte vi se os slået denne gang, men kun efter straffesparkskonkurrence.

På nuværende tidspunkt, hvor superligaen ligger stille, ligger vores hold på en fjerdeplads efter en tilfredsstillende start på 2020 i forhold til, at vi valgte at sige farvel til en række profiler henover vinterpausen. Som vi har meldt ud tidligere, så ser vi os selv som et top-tre hold i Superligaen. Strategien tilsiger at vi skal spille med i top tre i Superligaen, Vores sportslige budget tilsiger tillige, at dette bør være realistisk. Så vi har noget at indhente. Tager man gennemsnittet af de sidste 10 års placeringer, så ligger Brøndby netop på 3-pladsen.

I sommer foretog vi en væsentlig ændring af ledelsen i selskabet. Ole Palmå blev udnævnt til administrerende direktør og Carsten V. Jensen blev ansat som fodbolddirektør. Desuden blev Niels Frederiksen ansat som træner for superligaholdet. Under deres ledelse har superligatruppen undergået en forandring, som er baseret på vores langsigtede strategi. Vi var endt med en trup, med for mange spillere, som var dyre og som ikke ville kunne sælges videre med en væsentlig fortjeneste - grundet deres alder. Samtidig gjorde de mange dygtige udlændinge det vanskeligt for vores nye danske talenter at komme med i truppen.

I vinterens transfervindue sagde vi farvel til flere af de stærke udlændinge: Hany Mukhtar, Kamil Wilczek og Dominik Kaiser. Samtidig kunne vi rykke en del af vores unge talenter ind i truppen. Vi ved, at mange af jer var bekymrede over, hvorledes det ville gå os på banen med denne store ændring, men som I har set, har holdet faktisk spillet noget af det bedste bold, vi længe har set og også klaret sig fornuftigt pointmæssigt. Faktisk er gennemsnitsalderen for de spillere, som har været med i kampene efter vinterpausen faldet med næsten 2 år. Man kan sige, at der har været mindre erfaring på banen. Til gengæld har der været masser af ungdommelig energi og tro på at man kan og vil gøre en forskel.

Omstillingen af truppen hænger sammen med det behov vi har for at forbedre selskabets økonomi. Vi er som bestyrelse og ledelse på ingen måde stolte af at aflægge en årsrapport for 2019 med et stort underskud, efter at vi i 2018 netop var ved at få økonomien i balance. Den helt afgørende faktor her er resultatet af transfers.

Vi har købt dyrt ind og er ikke lykkedes godt nok med at udvikle spillere, som vi kunne sælge videre med god fortjeneste, sådan som nogle af de andre topklubber, vi konkurrerer med, har kunnet gøre. Det skal vi have gjort op med.

Netop derfor ansatte vi Carsten V. Jensen som fodbolddirektør. Carsten har lang erfaring fra FC København og FC Nordsjælland, hvor han har bevist, at han kan eksekvere på en langsigtet strategi og udvikle spillere og skabe overskud på transfers. Det er den opgave Carsten og resten af klubben har været i gang med siden i sommer.

Vi ønsker at skabe bedre sammenhæng mellem spillere og trænere i Masterclass og helt frem til superligatruppen og staben, så alle unge lovende spillere kan se vejen ind på superligaholdet, hvis talentet er der.

De manglende indtægter i 2019, som både skyldtes lidt ringere sportslige resultater end året før, men navnlig de omtalte transferudgifter, har naturligvis presset selskabets likviditet. Vi har virkelig værdsat at vores hovedaktionær, Jan Bech Andersen, samt bestyrelsesmedlem Torben Christensen har været venlige at låne selskabet betydelige beløb, der bl.a. var med at til dække for de manglende indtægter fra spillersalg.

For at komme ud af den situation gennemførte vi her i første kvartal den aftalte aktieemission. Den indbragte et provenu på godt 129 mio. kr. Vi vil gerne rette en tak til alle som deltog og dermed investerede i klubbens fremtid. Naturligvis har det været rigtig trist at se aktiekursen falde siden Coronakrisen ramte børserne. Vi håber naturligvis, at den svinger tilbage igen, når situationen normaliseres.

Hvornår vi får lov til at spille kampe igen, hvornår det bliver med tilskuere og på hvilke vilkår, dét ved vi ikke på nuværende tidspunkt. Men det er divisionsforeningens intention, at årets turnering skal spilles færdig, når og hvis myndighederne tillader det. Vi ved, at alle savner kampene: spillerne, vores trofaste fans, hvad enten de følger kampene på lægterne eller på TV, sponsorerne, deres gæster og alle vores medarbejdere. Det er en svær tid både i Brøndby, i resten af Danmark og i hele verden.

Vi og ledelsen arbejder hårdt på at sikre, at vi kommer bedst muligt igennem denne ekstraordinære periode. Jeg vil derfor runde af med at udtrykke et håb om at Danmark og verden hurtigt får styr på Corona-epidemien, så vi kan få greb om vores forretning og komme retur til de forhold, vi elsker.

Tak til jer alle for støtten igennem hele 2019 og til nu i 2020 – den har været fantastisk – som altid.

Tak!”

Administrerende direktør Ole Palmå gennemgik derefter årsrapporten 2019. Et referat af direktørens gennemgang følger:

2019 resulterede i et underskud på 78,7 mio. kr., hvilket er meget utilfredsstillende sammenholdt med resultatet for 2018.

Den væsentligste årsag til afvigelsen i resultatet for 2019 i forhold til 2018 er resultatet af transferaktiviteter. Transferaktiviteterne medførte i 2019 en negativ nettopåvirkning på selskabets resultat med minus 32,5 mio., hvilket er en forværring i forhold til 2018 på 62,9 mio. kr. (2018: 30,4 mio. kr.). Baggrunden er manglende salg af spillere i 2019.

Samlet set var nettoomsætningen for 2019 på 175,1 mio. kr., hvilket er et mindre fald på 5,7%. Faldet i omsætningen skyldes primært konsekvenserne af, at Brøndby IF’s sportslige resultater i Superligaen i 2019 var mindre gode end i 2018. I 2019 var der ca. 60.000 færre tilskuere til de 5 kampe i Mesterskabsspillet end i 2018.

Dette påvirkede entré og TV-indtægter som faldt med 8,9 mio. kr. i 2019. De færre tilskuere betød tillige, at salget af merchandise faldt med 2,6 mio. kr., og salget af mad og drikke på Brøndby Stadion i forbindelse med hjemmekampene faldt med 2,6 mio. kr. i forhold til 2018. Gennemsnitsomsætningen pr. tilskuer for køb af mad og drikke steg imidlertid med 11,3%, hvilket primært var et resultat af etableringen af Fanzonen.

I forhold til sponsorer og partnere var der i 2019 en stigning i indtægterne med 4,1 mio. kr. til 68 mio. kr. Der var et højt et aktivitetsniveau for sponsorkredsen med over 100 arrangementer og events i 2019.

På omkostningssiden steg personaleomkostningerne med 7,3 mio. kr. til 117,4 mio. kr. i 2019. Der var en stigningen i personaleomkostningerne på grund af en fortsat investering i Superligatruppen og engangsomkostninger vedrørende omstrukturering af direktionen og den sportslige sektor.

Selskabets afskrivninger steg fra 9,7 mio. kr. i 2018 til 12,8 mio. kr. Stigningen skyldes øgede investeringer i 2019 og helårseffekt fra investeringer foretaget i 2018. I 2018/2019 blev der bl.a. foretaget investeringer i Fanzonen, Familieloungen, LED bane lys, ny vinter træningsanlæg til Superligatruppen og ny udebaneomklædning. 

Både underskuddet i 2019 og investeringsaktiviteten i 2018/2019 medførte, at der, for at selskabet havde den fornødne likviditet til at finansiere selskabet i 2019, var behov for at optage lån fra hovedaktionærer og bestyrelsesformand Jan Bech Andersen og aktionær og bestyrelsesmedlem Torben Bjørn Christensen på henholdsvis 53,3 mio. kr. og 18,0 mio. kr. Selskabet optog herudover et lån på 5 mio. kr. fra en ekstern part. 

I første kvartal 2020 gennemførte selskabet en kapitalforhøjelse med et bruttoprovenu på 129 mio. kr., og i denne forbindelse valgte Jan Bech Andersen og Torben Bjørn Christensen, at konvertere deres lån til aktier. Det eksterne lån blev tillige indfriet.

Dirigenten oplyste, at der var indkommet fire spørgsmål fra en aktionær. Disse spørgsmål ville blive besvaret under eventuelt. Dirigenten oplyste endvidere, at som følge af den særlige situation, ville det være muligt at stille skriftlige spørgsmål også resten af ugen til beretningen og årsrapporten. Spørgsmål kan stilles på [email protected] og ville blive besvaret inden for to uger.

Dirigenten konstaterede, at årsrapporten var underskrevet af ledelsen og forsynet med revisionspåtegning. Generalforsamlingen godkendte årsrapporten.

AD 2   FORSLAG TIL ANVENDELSE AF OVERSKUD ELLER DÆKNING AF TAB I HENHOLD TIL DEN GODKENDTE ÅRSRAPPORT

Dirigenten bemærkede, at bestyrelsen i årsrapporten havde foreslået, at resultatet for 2019 blev overført til næste år. Generalforsamlingen godkendte bestyrelsens forslag i henhold til den godkendte årsrapport.

AD 3   GODKENDELSE AF BESTYRELSENS VEDERLAG FOR DET IGANGVÆRENDE REGNSKABSÅR

Generalforsamlingen godkendte bestyrelsens vederlag for det igangværende regnskabsår som beskrevet i indkaldelsen.

AD 4   FORSLAG FREMSAT AF BESTYRELSEN

Dirigenten gennemgik bestyrelsens forslag og henviste til indkaldelsen. Forslagene blev behandlet enkeltvist:

a.Bestyrelsen foreslog, at vedtægternes § 3a ophæves og erstattes af en ny § 3a med følgende ordlyd:

”Bestyrelsen er indtil 2. april 2025 bemyndiget til at beslutte at forhøje Selskabets aktiekapital ad én eller flere gange ved tegning af op til nominelt 570.332.733 stk. aktier a nominelt kr. 0,50 (i alt op til nominelt kr. 285.166.366,50) med fortegningsret for Selskabets eksisterende aktionærer.

Bestyrelsen kan beslutte, at forhøjelsen helt eller delvis skal ske på anden måde end ved kontant betaling, herunder ved konvertering af gæld.

For de nye aktier udstedt i henhold til denne bemyndigelse skal gælde, at betaling skal ske fuldt ud, at de nye aktier skal registreres i VP Securities A/S og giver ret til udbytte fra tidspunktet for kapitalforhøjelsens registrering i Erhvervsstyrelsen, at de nye aktier skal være omsætningspapirer og udstedes som navneaktier og noteres i Selskabets ejerbog, at der med hensyn til indløselighed og omsættelighed skal gælde de samme regler, der gælder for de øvrige aktier, at aktierne i øvrigt skal have samme rettigheder som Selskabets eksisterende aktier, og at der ikke skal gælde indskrænkninger i den nye aktionærs fortegningsret ved fremtidige forhøjelser.”

Generalforsamlingen vedtog bestyrelsens forslag.

b.Bestyrelsen foreslog, at vedtægternes § 3b ophæves og erstattes af en ny § 3b med følgende ordlyd:

”Bestyrelsen er indtil 2. april 2025 bemyndiget til at beslutte at forhøje Selskabets aktiekapital til markedskurs ad én eller flere gange ved tegning af op til DKK 114.066.546 uden fortegningsret for Selskabets aktionærer.

Bestyrelsen kan beslutte, at forhøjelsen helt eller delvis skal ske på anden måde end ved kontant betaling, herunder ved konvertering af gæld. Såfremt forhøjelsen sker ved kontant betaling, er der ved beslutning om bemyndigelse sket fravigelse af vedtægternes § 4.

For de nye aktier udstedt i henhold til denne bemyndigelse skal gælde, at betaling skal ske fuldt ud, at de nye aktier skal registreres i VP Securities A/S og giver ret til udbytte fra tidspunktet for kapitalforhøjelsens registrering i Erhvervsstyrelsen, at de nye aktier skal være omsætningspapirer og udstedes som navneaktier og noteres i Selskabets ejerbog, at der med hensyn til indløselighed og omsættelighed skal gælde de samme regler, der gælder for de øvrige aktier, at aktierne i øvrigt skal have samme rettigheder som Selskabets eksisterende aktier, og at der ikke skal gælde indskrænkninger i den nye aktionærs fortegningsret ved fremtidige forhøjelser.”

Generalforsamlingen vedtog bestyrelsens forslag.

c.Bestyrelsen foreslog en opdatering af selskabets veder­lags­politik, jf. selskabslovens § 139, stk. 4.

Generalforsamlingen vedtog bestyrelsens forslag.

d.Bestyrelsen foreslog, at bestyrelsen bemyndiges til i tiden indtil næste ordinære generalforsamling at lade selskabet erhverve op til nominelt 10 % af selskabets aktier til den til enhver tid gældende børskurs med tillæg eller fradrag af indtil 10 %.

Generalforsamlingen vedtog bestyrelsens forslag.

AD 5   VALG AF BESTYRELSE

Dirigenten meddelte, at selskabets bestyrelse kan bestå af fra tre til ti generalforsamlingsvalgte medlemmer, og at bestyrelsen vælges for et år ad gangen, men kan genvælges.

Bestyrelsen bestod på dagen for generalforsamlingen af følgende personer valgt af generalforsamlingen:

  • Jan Bech Andersen
  • Jesper Møller
  • Morten Albæk
  • Jesper Nygård
  • Torben Bjørn Christensen
  • Sune Blom
  • Adam Falbert
  • Thorleif Krarup

Bestyrelsen foreslog genvalg af

  • Jan Bech Andersen
  • Jesper Møller
  • Jesper Nygaard
  • Torben Bjørn Christensen

De opstillede kandidater havde alle ønsket genvalg.

Morten Albæk, Adam Falbert og Thorleif Krarup genopstillede ikke til bestyrelsen. 

Bestyrelsen foreslog valg af følgende yderligere medlemmer til bestyrelsen:

  • Birgit Aaby
  • Hermann Haraldsson
  • Niels Roth

Sune Blom blev indstillet af Fanforeningen til valg på generalforsamlingen. Selskabslovens § 120 blev iagttaget. Der fremkom ikke andre kandidater, og de foreslåede kandidater blev valgt.

Herudover havde Brøndbyernes IF genudpeget Christian Barrett og Sten Lerche til bestyrelsen. Bestyrelsen udgøres herefter af følgende personer indtil næste ordinære generalforsamling:

  • Jan Bech Andersen
  • Jesper Møller
  • Jesper Nygaard
  • Torben Bjørn Christensen
  • Birgit Aaby
  • Hermann Haraldsson
  • Niels Roth
  • Sune Blom
  • Christian Barrett
  • Sten Lerche

 

AD 6   VALG AF STATSAUTORISERET REVISOR

Dirigenten oplyste, at bestyrelsen foreslog genvalg af PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab. Generalforsamlingen genvalgte PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab indtil næste ordinære generalforsamling.

AD 7   BEMYNDIGELSE TIL DIRIGENTEN

Generalforsamlingen bemyndigede dirigenten til med substitutionsret at anmelde det vedtagne og foretage de ændringer heri, som Erhvervsstyrelsen eller andre myndigheder måtte kræve eller henstille foretaget som betingelse for registrering eller godkendelse.

AD 8   EVENTUELT

Aktionær Peter Muschinsky havde forud for generalforsamling stillet følgende fire spørgsmål:

1) Som aktionær i BIF vil jeg gerne vide hvad klubben gør for at hindre/forebygge at klubben får bøder på grund af adfærd blandt ”fans”?

2) Og i forlængelse heraf vil jeg gerne vide hvad der kommer ind i afgifter for brud på stadionreglement mm. (bl.a. affyring af pyroteknik)?

3) Vil bestyrelsen tage initiativ til at støtte op om den klimaindsats Folketinget har vedtaget / er ved at vedtage, så bestyrelsen og ledelsen fremover skal arbejde for at integrere en tydelig og klar klimaindsats i den daglige drift af Brøndby IF. 

4) Vil bestyrelsen tage initiativ til, at Brøndby IF fremover, eksplicit og tydeligt integrerer arbejdet med FN’s 17 verdensmål i arbejdet med udviklingen og driften af klubben.”

Administrerende direktør Ole Palmå besvarede spørgsmål 1-3:

Ad spørgsmål 1).

I Brøndby IF er der en løbende dialog med fangrupperne om konsekvenserne ved bl.a. brug af pyroteknik, ligesom karantænesystemet sikrer, at personer, der bliver pågrebet i at benytte bl.a. pyroteknik, skal betale en afgift og får karantæne fra kampene. Brøndby IF er nok den danske klub der gør mest i denne henseende, bl.a. købte Brøndby IF i 2019 et ansigtsgenkendelsessystem som bliver benyttet ved hjemmekampe. Ved at digitalisere karantænesystemet, kan Brøndby IF i højere grad sikre, at karantæneramte ikke har adgang til vores kampe.

Ad spørgsmål 2).

Brøndby IF udsteder løbende afgifter, når det er muligt i de tilfælde hvor ordensreglementet ikke overholdes, og Brøndby IF vurderer, at det er formålstjenesteligt at give en afgift. Brøndby IF ønsker ikke at oplyse det konkrete tal.

Ad spørgsmål 3)

Brøndby IF tager klimaindsatsen alvorligt, og selskabet arbejder med at forbedre klimaet i det daglige. Brøndby IF har bl.a., i forbindelse med installationen af den nye træningsbane, bygget et stort vandopsamlingsanlæg hvilket medfører, at Brøndby IF i dag er selvforsynende med vand til stadionbanen og den primære træningsbane. I 2019 arbejdede selskabet med at minimere energiforbruget, og i løbet af året blev flere amarturer med ældre lyskilder udskiftet til LED-lyspærer.

Bestyrelsens næstformand Jesper Møller besvarede spørgsmål 4:

Ad spørgsmål 4)

I 2019 påbegyndte ledelsen interne drøftelser om arbejdet med FN’s 17 verdensmål, og det arbejde fortsætter i 2020. Verdensmålene er vigtige pejlemærker, og selskabet gør meget der peger i samme retning igennem omfattende CSR-arbejde, miljøindsats, sociale forhold og inklusion, menneskerettigheder og antikorruption. 

Der var ikke yderligere spørgsmål, og Jesper Møller takkede dirigenten for veludført arbejde.

Generalforsamlingen blev hævet kl. 18.10.