Spørgsmål og svar om emissionen

23.01.2020 09:14

Q. HVORFOR LAVER BRØNDBY IF EN FORTEGNINGSEMISSION?
A. En fortegningsemission er en kapitaludvidelse via udstedelse af nye aktier, hvor eksisterende aktionærer har førsteret til købet af de nye aktier.

Q. HVAD ER EN FORTEGNINGSRET?
A. En fortegningsret er retten til at tegne nye aktier til tegningskursen (på 0,50 kr.). Alle eksisterende aktionærer i Brøndby IF får tildelt tegningsretter den 28. januar 2020.

Q. HVILKE RETTIGHEDER HAR DE NYE AKTIER?
A. De nye aktier har samme rettigheder som de eksisterende aktier i Brøndby IF.

Q. ER AKTIEUDVIDELSEN KUN FOR NUVÆRENDE AKTIONÆRER?
A. Der er fortegningsret for de nuværende aktionærer, men alle investorer kan tegne nye aktier i Brøndby IF ved at købe og udnytte tegningsretter. Derudover kan alle investorer afgive ordre på køb af resterende aktier, hvilket medfører, at såfremt emissionen ikke er fuldtegnet, kan der tegnes nye aktier uden køb tegningsretter. Investorer, der vil have sikkerhed for at kunne tegne aktier, skal således gøre dette via tegningsretter.

Q. HVORDAN BETALER JEG FOR DE NYE AKTIER?
A. Du skal sørge for at dit kontoførende institut får information om din betalingskonto.

Q. HVORNÅR MODTAGER JEG DE AKTIER, DER ER KØBT?
A. De nye aktier registreres først i en midlertidig ISIN-kode. Efter registrering er sket hos Erhvervsstyrelsen, sammenlægges de nye aktier med de eksisterende aktier. Dette forventes at ske den 18. februar 2020.

Q. ER DET MULIGT AT ÆNDRE ELLER ANNULLERE EN AFGIVET ORDRE?
A. Nej, din bestilling er bindende. Ønsker du efterfølgende at sælge dine aktier, kan dette ske på sædvanlig vis over NASDAQ Copenhagen.

Q. HVAD GØR JEG, HVIS MINE AKTIER ER PLACERET I FLERE FORSKELLIGE DEPOTER?
A. Du modtager tegningsblanketter for hvert depot, du har aktier i. Det er muligt at handle tegningsretter mellem depoterne.

Q. HVAD GØR JEG, HVIS JEG IKKE ØNSKER AT KØBE NYE AKTIER?
A. Er du eksisterende aktionær og ønsker du ikke at købe nye aktier, bør du hurtigst muligt tage kontakt til dit kontoførende institut.

Q. HVAD SKER DER, HVIS JEG IKKE FORETAGER MIG NOGET?
A. Hvis du ikke ønsker at købe nye aktier, og du ikke sælger dine tegningsretter, kan dine nuværende aktier blive udvandet med op til 50 %.

Q: JEG HAR TEGNINGSRETTER; HVORDAN UDNYTTER JEG DEM?
A. Du skal henvende dig i din bank og fortælle din bank, at du ønsker at udnytte tegningsretterne til at tegne nye aktier i Brøndby IF til 0,50 kr. stykket.

Q. HVORDAN STØTTER JEG BRØNDBY IF I EMISSIONEN?
A. Du støtter emissionen i Brøndby IF ved at tegne nye aktier i Brøndby IF. Det gør du enten ved at udnytte de tegningsretter, du har fået tildelt som nuværende aktionær, eller ved at købe og udnytte købte tegningsretter eller ved at afgive ordre på nye "resterende" aktier i Brøndby IF gennem dit pengeinstitut. I alle tilfælde skal du kontakte dit pengeinstitut.

Q. HVORDAN TEGNER JEG NYE AKTIER?
A. For at tegne aktier i emissionen, skal du enten være registreret i VP som aktionær i Brøndby IF den 28. januar 2020 kl.18:00, hvor tegningsretterne tildeles, eller også skal du købe tegningsretter til at tegne nye aktier. I begge tilfælde skal du kontakte dit pengeinstitut, for derigennem at købe tegningsretter og/eller tegne nye aktier. Man kan ikke tegne aktier eller købe tegningsretter igennem Brøndby IF.

Q. KAN JEG TEGNE NYE AKTIER, HVIS JEG IKKE HAR AKTIER I BRØNDBY IF I FORVEJEN?

A. Ja, hvis du køber tegningsretter til de nye aktier gennem dit pengeinstitut. Du kan også afgive ordre på eventuelle resterende aktier, hvilket giver mulighed for at tegne aktier, såfremt der er tegningsretter, der ikke udnyttes.

Der kan ikke fra Brøndby IF's side gives nogen sikkerhed for, at personer, der ønsker at tegne aktier uden tegningsretter, vil kunne tildeles resterende aktier. Sikkerhed for at modtage nye aktier i Brøndby IF kan kun gives til aktionærer og investorer, der erhverver og udnytter tegningsretter, og i alle tilfælde kun hvis aktieudbuddet gennemføres.

Q. HVORNÅR KAN JEG TEGNE AKTIERNE?
A. Der er tegningsperiode for aktierne fra den 29. januar – 11. februar 2020, dog vil det seneste tidspunkt for tilbagemelding til dit pengeinstitut typisk ligge flere dage før afslutningen af tegningsperioden. Kontakt dit pengeinstitut for at høre, hvornår du senest skal tegne aktier.

Q. HVAD KOSTER AKTIERNE?
A. Hvis du har fået tildelt tegningsretter, eller hvis du har købt tegningsretter, kan du tegne nye aktier til en stykpris på 0,50 kr. Tegningsretternes pris afhænger af deres kurs på købstidspunktet. Alt dette kan dit pengeinstitut oplyse dig om.

Q. HVOR MANGE AKTIER KAN MAN TEGNE?
A. En aktionær tildeles 1 tegningsret for hver aktie, der ejes. 1 tegningsret giver ret til at tegne 1 aktie, svarende til at der kan tegnes 1 ny aktie hver gang, der ejes 1 aktie. Er du registreret i VP med 100 aktier den 28. januar 2020 kl. 17:00, kan du således tegne 100 nye aktier. Hvis du ikke er aktionær i forvejen, så afhænger antallet af aktier, du kan tegne, af hvor mange tegningsretter, du køber. Der skal købes 1 tegningsret for at tegne 1 aktie.

Q. HVAD SKER DER MED MIN INVESTERING, HVIS EMISSIONEN IKKE BLIVER TIL NOGET?
A. Hvis aktieudbuddet ikke gennemføres, vil udnyttelse af tegningsretter, som allerede måtte være sket, automatisk blive annulleret, og tegningsbeløbet for de tegnede aktier vil blive refunderet til de sidst registrerede ejere af aktierne. Tegningsretterne vil bortfalde, hvorfor investorer, der har købt tegningsretter, vil lide et tab svarende til købesummen for tegningsretterne og eventuelle transaktionsomkostninger.

Selve prospektet kan ses og downloades via https://prospekt.brondby.com.