7. DECEMBER 2019 kl. 08:50
Niels Frederiksen: Vi skal være effektive

Endnu en topkamp venter, når FC Midtjylland gæster Brøndby Stadion i morgen aften. Kampen bliver et opgør mellem det mest scorende hold i 3F Superligaen og det hold, der har indkasseret færrest mål.

Derfor er cheftræner Niels Frederiksen overbevist om, at det også bliver en kamp med scoringer i morgen aften.

- Jeg tror ikke på en 0-0-kamp. Det er over 80 kampe siden, vi sidst gik fra en kamp i 3F Superligaen uden mål, så vi spiller sjældent 0-0. Vi vil gerne holde nullet, og vi er næsten altid i stand til at skabe chancer og score mål. Det bliver ekstra krævende mod FC Midtjylland, der har lukket så få mål ind, som de har, men jeg tror stadig på, at vi kan skabe chancer mod dem.

- Det, der har kendetegnet os i mange af vores kampe, er, at vi har været ret effektive på vores chancer. Så det har ikke været nødvendigt at skabe så mange, men det har vi gjort. Selv om vi er det mest scorende hold i 3F Superligaen, så var vi ikke effektive nok i søndags. Det skal vi være mod FC Midtjylland.

Morgendagens modstander er et hold, der på flere områder kan minde om FC København. Det betyder, at der er masser af positive ting fra kampen i Telia Parken, der kan tages med videre. Også selv om Niels Frederiksen lige skal bruge lidt tid på at sluge et nederlag som det i søndags.

- Det er svært at finde de positive ting lige efter kampen og dagen efter. Det er jo resultaterne, der afgør tingene, og det er trods alt dét, der er det vigtigste – at vinde kampene, så det er svært.

- Når det så er sagt, og man kommer hen på mandagen og på anden side af vores analyse og evaluering af kampen, så begynder man at kigge fremad og tage de positive ting med, som der var i kampen mod FC København. Vi skaber blandt andet større chancer end dem, og det skal vi selvfølgelig tage med.

- Mod FC Midtjylland skal vi også have en stærk defensiv. Vi må ikke tillade, at de får for mange chancer mod os, hverken i åbent spil eller på standardsituationer, hvor de er skarpe. Og så skal vi se, om vi kan producere lige så mange store chancer, som vi gjorde sidste weekend, lyder det fra cheftræneren, inden han kigger lidt på lighederne mellem sidste rundes modstander og denne rundes ditto.

- På nogle områder kan FC København og FC Midtjylland godt minde om hinanden på den måde, at de begge spiller et relativt fysisk spil og lægger meget vægt på indlægsspillet, og på indlægsspillet er FC Midtjylland stærke, så der skal vi være skarpe. Men FCM er et mere dynamisk hold, et hurtigere hold.

Der er kampstart på Brøndby Stadion kl. 18:00, og du kan købe din billet her, hvis du ikke allerede har en.

Du kan se dagens program i Fanzonen og Ebbe Skovdahl Fan Lounge her, og programmet i Familie Loungen her.

Foto: Getty Images