14. NOVEMBER 2019 kl. 16:25
Nanna Christiansen inden topkamp: Sejr vil være et kæmpe skridt

På lørdag står den op topbrag på Vestegnen, når førerholdet i Gjensidige Kvindeligaen, Fortuna Hjørring, kommer på besøg. De blågule kvinder ligger lige nu ét point efter vendelboerne, og da der kun er en kamp tilbage i grundspillet, bliver det en direkte duel om at overvintre på førstepladsen. 

Midtbanespiller Nanna Christiansen ser frem mod den vigtige duel.

- Man forbereder sig på samme måde som alle andre kampe, men når det er topkamp, så tænker man selvfølgelig rigtig meget på kampen og gør sit bedste for at være bedst muligt forberedt. Vi har lige været af sted med landsholdet, så vi når kun to træningspas, og det er ikke helt optimalt, men vi må få det maksimale ud af det. 

- At overvintre som nummer ét ville være et kæmpe skridt, da man allerede fra starten af slutspillet har et forspring. Så vidt jeg husker, så har vinderen af grundspillet ofte også vundet ligaen, så det betyder utroligt meget med de ekstra to point. 

Da Brøndby-mandskabet mødte Fortuna Hjørring på udebane tidligere på sæsonen, blev de sendt hjem med et knebent nederlag på 2-1. Nanna Christiansen synes ikke, at præstationen var god nok i Hjørring, men hun er overbevist om, at hvis de blågule kan spille op til deres bedste, så er der ingen hold, der kan slå dem. 

- Det var en dag, hvor vi slet ikke ramte niveauet. Så jeg håber, at vi på lørdag virkelig står sammen som hold og rammer dagen, fordi når vi gør det, så er der ikke noget hold i ligaen, der kan slå os – heller ikke Fortuna Hjørring. Vi skal virkelig være gode til at mindske vores personlige fejl, fordi så er jeg sikker på, at vi tager dem på lørdag. 

Der vil på lørdag være gratis stadionplatter til de første 100 tilskuere, og da herreholdet er på landsholdspause, er det en god mulighed for at se de bedste kvinder i aktion. For Nanna Christiansen betyder det i hvert fald meget, at der kommer fans og støtter holdet. 

- Det hjælper utroligt meget med god opbakning. Bare det, at vi kan fornemme, at der er nogen, der hepper på os og skaber en stemning, betyder vildt meget. Det gør også, at man lige får det ekstra gear inde på banen. Så jo flere mennesker, der er, jo større fest bliver det et eller andet sted at være inde på banen. Så jeg håber, at der kommer nogle tilskuere, der har lyst til følge med, og så må man hive den varme jakke med, for det er jo selvfølgelig ikke det bedste vejr lige nu, fortæller Nanna med et smil. 

Der er kampstart kl. 13:00 på lørdag, og den bliver spillet på Bane 2.