6. NOVEMBER 2019 kl. 16:05
Futsal-sæsonen begynder på fredag

3F Superliga-sæsonen begynder at nå halvvejsmærket med sidste kamp i 2019 om godt en måned. Anderledes står det dog til i Brøndby Hallen, hvor Brøndby IF’s futsal-hold starter sæsonen på fredag.

Er du lidt usikker på, hvad futsal går ud på, forklarer en af holdets profiler, Nicklas Bjørklund, hvad man kan forvente, hvis man møder op til en kamp.

- Man plejer at sige, at futsal er ligesom udendørsfodbold, bare indendørs. Der er ikke nogen bander. Du har en bold, der ikke kan hoppe, så den bliver på jorden. Man spiller med flydende udskiftninger, fordi det er så eksplosivt, at du maksimum kan være på banen i omkring to minutter. Det er én målmand og fire markspillere, og så er det bare fuld smadder. Du rører bolden meget mere, og det bliver ikke sidelæns fodbold, imens du venter på en åbning, fortæller Nicklas.

- Herhjemme er futsal begyndt at vinde mere og mere opmærksomhed, men der er stadig et stykke vej op til de andre nordiske lande, fortæller Nicklas Bjørklunds holdkammerat, Mohammed Youssef.

- Vi kan godt mærke, at futsal er på vej fremad nu, og det er vigtigt, at vi følger med. I Sverige kører det på fuldt skrald sammen med Norge, og Finland er nok de bedste i norden i øjeblikket. Det kan vores liga ikke konkurrere med lige nu. fortæller Mohammed, der dog oplevede stor interesse for sporten sidste sæson.

- I sidste sæson spillede vi en DM-kvartfinale i Sønderjylland foran 4.000 tilskuere, hvor det bare var to tribuner, der kørte mod hinanden, og man kunne næsten ikke høre, hvad man selv tænkte. Det var faktisk en vildere oplevelse end at være med landsholdet, for det er heller ikke så udbredt endnu. 

Brøndby IF’s futsal-hold har ikke mange år på bagen, men mandskabet har oplevet stor udvikling og heriblandt store resultater på vej op igennem rækkerne.

- Vi udviklede os ret meget det første år, og her sidste år slog vi blandt andre de danske mestre, som ikke havde tabt i halvandet år, og så slår vi dem 6-3. Vi gik så lidt i stå til sidst og endte på en fjerdeplads, og da der er en øst-række og en vest-række, skal vi spille mod nummer ét i Jylland, og det var så den DM-kvartfinale, som vi endte med at tabe. Der var måske også noget nervøsitet, fordi det var en knald eller fald kamp, og det havde vi ikke prøvet før, fortæller Nicklas Bjørklund, som har et helt specifikt mål for den kommende sæson.

- Nu er vi klar til den nye sæson, som starter på fredag mod Albertslund i Brøndby Hallen. Der er seks hold og 10 grundkampe i øst-rækken, som vi spiller i, og så går de fire bedste hold fra hver række videre til slutspillet, hvor vi igen bliver parret efter placering. Målsætningen er helt sikkert at slutte i top fire igen.

Og Mohammed Youssef ser også frem til at få sparket futsal-sæsonen i gang.

- Jeg glæder mig vildt meget til at komme i gang med sæsonen. Mange spiller på kunstgræs om vinteren, men jeg vil gerne ind i en hal og spille, fordi der er mere aktion.

Der er kampstart kl. 21:00 på fredag, og modstanderen er Albertslund IF.