19. SEPTEMBER 2019 kl. 10:05
Optakt: Info og stats om Esbjerg fB - Brøndby IF
Dommer: Michael Tykgaard
Kickoff: 16:00
Tv: Canal 9
Billetter til kampen findes her
Liveupdate: BrondbyLive på Twitter
 
Superligaform
Esbjerg fB: T-T-U-V-T
Brøndby IF: V-T-T-V-V
 
Seneste fem indbyrdes Superligaopgør
28.04.2019 Brøndby IF 0-1 Esbjerg fB
18.04.2019 Esbjerg fB 1-0 Brøndby IF
17.02.2019 Esbjerg fB 2-1 Brøndby IF
19.08.2018 Brøndby IF 0-1 Esbjerg fB
04.12.2016 Esbjerg fB 1-1 Brøndby IF
 
Karantæne
Rodolph Austin
 
Karantæne ved næste advarsel
Jacob Lungi Sørensen
---
Ingen
 
Vinkler om kampen
Det er Superligakamp nr. 52 mellem Esbjerg fB og Brøndby IF. Statistikken siger 20 sejre til Brøndby IF, 17 uafgjorte og 14 nederlag samt en målscore på 75-55 set med Brøndby IF’s øjne.
 
Brøndby IF har tabt de fire seneste Superligakampe mod Esbjerg fB, alle i sidste sæson. Faktisk har Brøndby IF i en længere periode haft problemer med at besejre Esbjerg fB med kun to sejre, maj-juli 2016, i de seneste 12 indbyrdes Superligakampe.
 
Brøndby IF er uden sejr i de tre seneste Superliga-udekampe mod Esbjerg fB, hvor det blot er blevet til ét point. Det er tillige kun lykkedes Brøndby IF at besejre Esbjerg fB i tre ud af de seneste 16 besøg på Blue Water Arena, hvor nullet kun er blevet holdt i to målløse kampe i 2014.
 
I de seneste 24 Superligakampe mod Esbjerg fB, hvor Brøndby IF har scoret kampens første mål, er kampen endt med point til Brøndby IF (17V-7U-0T). Men det er ikke lykkedes Brøndby IF at score kampens første mål i en Superligakamp mod Esbjerg fB siden den seneste sejr i juli 2016.
 
Superligakampene mellem Esbjerg fB og Brøndby IF på Blue Water Arena har hidtil indeholdt 58 scoringer svarende til 2,42 mål pr. kamp. Det målrigeste opgør var i august 2001, hvor Brøndby IF vandt med 7-0, bl.a. på et hattrick af Peter Madsen, hvilket fortsat er største udesejr henholdsvis største hjemmenederlag for de to klubber i Superligaen.
 
Johan Larsson kan spille sin officielle kamp nr. 175 for Brøndby IF. Det er et kampantal, der imponerende nok er opnået på godt fire-et-halvt år siden sin debut i februar 2015, inklusiv foråret 2019, hvor Johan Larsson var tilknyttet franske EA Guingamp.
 
Brøndby IF har traditionelt haft en pointmæssigt god dag, når spilledatoen har vist 22. september. Således var det blevet til fem sejre og to uafgjorte, inden det i sidste Superligakamp på denne dato, i 2016, blev til et nederlag på 0-1 til Lyngby BK.
 
Michael Tykgaard dømmer sin 29. Superligakamp med deltagelse af Brøndby IF, men det er hans første, hvor modstanderen til Brøndby IF er Esbjerg fB. Brøndby IF har i øvrigt ikke tabt nogen af de syv seneste Superligakampe med Michael Tykgaard som dommer (5V-2U-0T).
 
Kamil Wilczek indtager en øjeblikkelig tredjeplads over Brøndby IF’s målfarligste angribere i Superligaen. Således er han efter scoringen mod FC Nordsjælland blot to henholdsvis syv mål fra de to øverste på listen over blå-gule topscorere, Ruben Bagger (64) og Ebbe Sand (69), men han har endnu ikke scoret mod Esbjerg fB i Superligaen.
 
Brøndby IF har i syv Superligakampe tidligere stået over for en Superligaklub med Claus Nørgaard som træner. I alle tilfælde var det som træner for SønderjyskE, hvor resultaterne betød fire sejre til Brøndby IF, én uafgjort og to nederlag.