Opstart i Brøndby Masterclass - U19 skal gøres klar til førsteholdet

01.08.2019 10:20

I disse dage kigger vi sammen med trænerne i Brøndby Masterclass frem mod den kommende sæson, og den årgang, de hver i sær nu skal arbejde med. Vi er kommet til vejs ende, og sidste årgang i rækken er U19.

I går fortalte U17 cheftræner Anton Lyme om den nye U17 årgang. I dag er det U19 cheftræner Joakim Mattssons tur til at fortælle om udfordringerne og den hårde opstart U19 er igennem.
 
- Vi træner rigtig meget. Vi træner hårdt og spiller en hel masse træningskampe. Nu har vi tre træningskampe tilbage, inden U19 Ligaen starter den 17. august, så det er en hård opstart.
 
- Der er stor forskel på hvordan niveauet er på U17 og U19 rent intensitetsmæssigt. Vi skal have bragt de nye spillere fra U17 op på det niveau i løbet af året. Der er blandt andet stor forskel i intensiviteten, og hvor hårdt vi arbejder i en kamp. Og så er der selvfølgelig også en masse taktiske ting, vi skal have styr på i opstarten, men det har vi heldigvis vores træningslejr til, fortæller Joakim Mattsson.
 
U19 er sidste stop, inden det forhåbentlig for spillerne hedder Superliga. Det er et stort spring, som spillerne skal gøres klar til. Derfor bliver der også skruet op for forventningerne i U19, så drengene styrkes både fysisk og mentalt, så de er forberedte til opgaven.
 
- U19 er det sidste skud i Masterclass, hvor vi skal se, om vi kan få så mange som muligt igennem nåleøjet til førsteholdet. Det er jo en anden verden, når man kommer op på førsteholdet. Specielt i Brøndby IF, hvor kravene måske er lidt højere end i andre klubber, så vi skal have rustet drengene både psykisk og fysisk til at kunne begå sig på det niveau. De skal vendes til at kunne præstere på træningsbanen og til kamp, så de bliver gjort klar til Superligaen, hvor det handler om at præstere hele tiden.
 
Selvom opstart er lig med udskiftning i truppen, og der er et nyt hold, der skal spilles sammen, så er Joakim Mattsson fortrøstningsfuld. 
 
- Det er nogle dygtige spillere, der kommer op, og vi har nogle dygtige spillere, der bliver. Så vi skal være med i den øverste del af rækken igen. Og så skal vi lave så mange gode præstationer, at vi kan flytte spillerne og gøre dem klar til førsteholdet, så de forhåbentlig kan få deres debut for Brøndby IF, lyder det fra Joakim Mattsson.
 
Efter træningskampen i Malmø, drager U19-truppen til Østrig på træningslejr inden U19-ligaen fløjtes i gang.