Niels Frederiksen: Det bliver en kamp i to dele

25.07.2019 10:00

I aften gælder det første af to opgør mod polske KS Lechia Gdansk. Niels Frederiksen og hans mandskab havde i går første træning i Polen forud for kampen på Stadion Energa Gdansk, og her kom han med sin forventning om kampen til Brøndby Indefra.

- Jeg forventer mig, at der bliver gang i den. De siger, at der er solgt 28.000 billetter til kampen, så jeg tror, der kommer mange. Og polske fans er som regel meget entusiastiske og larmende, så der bliver gang i den herinde. Og det glæder vi os egentlig bare til.

Når det gælder det rent fodboldfaglige aspekt af aftenens opgør, forventer cheftræneren, at det vil kræve en disciplineret indsats fra hans mandskab, hvis der skal et godt resultat med hjem i flyveren mod Vestegnen.

- Vi skal ramme et godt niveau – sådan helt generelt. For Lechia Gdansk er et rigtig godt hold og er et tophold i Polen. Og den polske liga er nogenlunde sammenligenlig med Superligaen, så vi skal ramme et godt niveau. Og når man spiller i Europa, skal man være klog og tænke sig om, samtidig med at man skal spille modent og professionelt. Det vil sige, at vi skal ikke spille med hovedet under armen. Vi skal tænke over, hvad vi gør, og vi bliver nødt til ikke at smide for mange dumme bolde væk midt på banen. For de er rigtig dygtige i omstillingsspillet.

- Men samtidig skal vi frem ad banen, og vi skal stresse Gdansk, for det er de ikke vant til.  

Brøndby IF mødte på træningslejren to polske mandskaber tilbage i juni, og Niels Frederiksen forventer nogenlunde samme kampbillede, som han så dengang.

- Vi har forberedt spillerne på, at kampen vil falde i to dele. Den første del vil være, at de starter meget aggressivt på os, så det første kvarter skal vi spille relativt dybt og simpelt. Og så vil vi møde et hold, der derefter vil forsvare lavere og arbejde i omstillingerne. Og der skal vi være meget opmærksomme på, at vi ikke får omstillinger imod os. Men vi skal også have meget bevægelse på den sidste tredjedel og spille dybt på dem og flytte bolden hurtigt. 

Du kan se hele interviewet med cheftræneren på Brøndby Indefra.