29. MAJ 2019 kl. 14:40
Topscorer Wilczek: Skal udnytte vores rutine

Sæsonen fløjtes af på fredag, når Randers FC gæster Brøndby Stadion i Superligaens Europa playoff-finale. Der er kampstart kl. 19:00, og da det er sæsonens sidste kamp, vil der være GULT STADION, som du kan læse mere om her.

Kampen kan sikre europæisk fodbold næste sæson, og spørger man vores topscorer, Kamil Wilczek, vil udsigten til Europa League-kvalifikation være med til at redde sæsonen.

- Et af vores mål i sæsonen har hele tiden været at spille europæisk fodbold næste sæson, og nu har vi heldigvis fået muligheden for at opfylde det mål på trods af et år, hvor tingene ikke er gået vores vej. Den seneste måned har vi til gengæld spillet godt, og det betyder derfor meget for os at slutte godt af og fortsætte den spillemæssige fremgang, fortæller Wilczek.

Kampen bliver endnu en finale i et forår med mange små og store finaler. Det har været med til at give erfaring til truppen, og det skal udnyttes på fredag. 

- Vi har haft mange vigtige kampe de seneste uger, så vi ved, hvad der kræves i de her finaler. Den erfaring har Randers ikke, så vi skal udnytte vores rutine i at spille store kampe, og vi skal håbe på, at det bliver en larmende kulisse på fredag. For det er udelukkende til vores fordel.

Endelig scoring mod OB
I lørdags blev OB besejret i en kamp, der kunne have gået begge veje. Men netop de kampe kan være vigtige at vinde som hold ifølge Kamil Wilczek. 

- Vi har haft mange 50/50-kampe, og desværre har vi tabt mange af dem. Så det var dejligt at vinde en af dem i Odense, ligesom vi var så gode til sidste sæson for eksempel. Den effektivitet skal vi tage med til kampen mod Randers, fortæller Wilczek, der scorede sit 21. sæsonmål i lørdags og dermed er den første Brøndby-spiller til at opnå mere end 20 mål siden 2002.

- Det betød egentlig mest for mig at score mod OB, som er det eneste hold, jeg manglede at score mod. Jeg sagde til de andre, at den dag jeg scorer mod OB, vinder vi helt sikkert. Så det var dejligt, at den kom i lørdags.

- Personligt er det dejligt, og det har været en god sæson, men det betyder ingenting i forhold til klubbens mål. Og vi kan indfri det ved at vinde på fredag, så det er det eneste, jeg tænker på. 

Tror du, at Wilczek og resten af Brøndby-mandskabet kan få den vigtige sejr på fredag, er der lige nu odds 1.80 at hente hos Betfair.

Der er kampstart på fredag kl. 19:00, og du kan læse om programmet i Fanzonen lige her.

Foto: Getty Images