23. APRIL 2019 kl. 14:00
Ebbe Sand om ny organisation: Vi skal kunne gøre det bedre

Udviklingen af egne og tilknyttede fodboldspillere, der sikrer både sportslig og økonomisk gevinst, er et af de vigtigste målepunkter i Brøndby IF’s strategi 6.4. Efter fire måneder i rollen som sportsdirektør har Ebbe Sand og bestyrelsen sammen evalueret den nuværende organisation i Brøndby Masterclass og konkluderet, at der er behov for at styrke den strategiske udvikling af den sportslige organisation og sikre øget fokus på overgangen fra Brøndby Masterclass til Superliga-truppen. Sportsdirektør Ebbe Sand forklarer her om udviklingen af den sportslige organisation i Brøndby Masterclass.
 
- I forbindelse med videreudviklingen af Strategi 6.4 og de målepunkter vi har sat os i den sportslige sektor, så har det været tydeligt for os, at vi skal optimere vores processer og organisation. Vi er en af de førende klubber inden for dansk talentudvikling, og vi leverer til stadighed en række u-landsholdsspillere. Men det er tydeligt, at vi skal kunne gøre det endnu bedre, end vi gør i dag med de ressourcer, vi stiller til rådighed for Brøndby Masterclass.
 
- Det første skridt i denne udvikling er, at vi opretter en ny rolle som teknisk direktør i Brøndby Masterclass, der fremadrettet får det overordnede strategiske ledelsesansvar i vores talentarbejde. Som sportsdirektør har jeg det overordnede sportslige ansvar i klubben, men her i opstarten vil jeg også påtage mig rollen som teknisk direktør i Brøndby Masterclass, så vi sikrer, at vi har et øget fokus på overgangen fra talent til seniorspiller, og så forventer jeg, at vi kan besætte rollen som teknisk direktør i starten af det nye år.
 
I Brøndby Masterclass' nye organisation vil Head of Coaching Klavs Rasmussen have det daglige sportslige ledelsesansvar og Kim Vilfort fortsætter i rollen som administrativ leder af Brøndby Masterclass, hvor begge vil rapportere ind til den tekniske direktør.
 
I forbindelse med ændringerne i Brøndby Masterclass ønsker vi også at optimere den sportslige organisation i Brøndby IF yderligere, og her får man tilknyttet Mads Davidsen som rådgiver, hvor han i en konsulentrolle kommer til at rådgive den sportslige ledelse med den strategiske udvikling af den sportslige organisation.
 
Sportsdirektør Ebbe Sand fortæller om samarbejdet med Mads Davidsen:
 
- Vi er utrolig glade for, at Mads bistår os i den transitionsperiode, vi skal igennem, hvor vi skal optimere vores sportslige organisation. Vi har taget mange skridt i den rigtige retning i de seneste år, og vi forventer, at vi med dette setup styrker sammenhængskraften yderligere, når det gælder transitionen fra talent i Brøndby Masterclass til Superliga-spiller i vores A-trup. Det er specielt på dette område samt i den sportsligt strategiske udvikling, at Mads Davidsen skal gøre sin ekspertise gældende i de kommende ni måneders tid som konsulent for os, forklarer sportsdirektør Ebbe Sand.
 
Mads Davidsens rolle som konsulent starter officielt senere på måneden, og aftalen løber frem til den 31. januar 2020. Og selv ser han frem til arbejdet på Vestegnen.
 
- Jeg glæder mig over at kunne bistå Brøndby IF med denne opgave og ser meget frem til samarbejdet. For Brøndby IF gælder det om at forløse klubbens store sportslige potentiale ved, at vi gennemgår og ser, hvor vi kan optimere processer og strukturer - både med Superliga-truppen og i hele Brøndby Masterclass - så alle arbejder i samme retning og med den samme vision og strategi foran sig. Jeg håber, at mit arbejde, netværk og erfaring fra udlandet kan hjælpe klubben yderligere fremad, så Brøndby IF kommer helt tilbage til toppen af dansk fodbold - og gerne med et internationalt snit.
 
Efter flere år i med succes i kinesisk fodbold som bl.a. teknisk direktør i Shanghai SIPG flyttede Mads Davidsen til London, hvor han i dag ejer og driver sit eget konsulentfirma, der rådgiver fodboldklubber i blandt andet sportslig strategi og organisering.

Foto: Getty Images