Lær modstanderen at kende: Pogon Szczecin

01.02.2019 13:25

Der er polsk modstand på programmet for de blågule, når vi i morgen står overfor MKS Pogon Szczecin til den sidste træningskamp, inden forårssæsonen begynder.

Pogon Szczecin blev grundlagt tilbage i 1948 på en dramatisk bekostning, da grundlæggernes tidligere hold, Pogon Lwów blev opløst grundet Anden Verdenskrig. Tilhængerne af det opløste Pogon Lwów valgte så at stifte Pogon Szczecin, hvis tøjfarver er inspireret af Pogon Lwów.

Klubben har til huse i Szczecin, som er den i syvendestørste by i Polen med lidt over 400.000 indbyggere. Hjemmebanen hedder Stadion Miejski og kan rumme over 15.000 tilskuere.

Resultatmæssigt har de stadig et mesterskab til gode, men de har opnået sølv i 1987 samt 2001. De har tre gange deltaget i den nu ikke eksisterende UEFA Cup. Sidste sæson fik de en bronzemedalje, og i skrivende stund ligger de nummer fem i den hjemlige liga.

Den turbulente fortid kulminerede i 2002, hvor klubben var på randen af konkurs, og havde ikke midlerne til at betale holdets bedste spillere. Fansene gik derfor sammen og stod for at etablere et hold i fjerde division, som klarede det overraskende godt – men i sæsonen 2005/06 leverede de undertippede spillere, ikke hvad ejeren forventede, hvorfor han dannede et nyt førstehold hovedsagligt af brasilianere.

Det blev faktisk det hold med flest brasilianere uden for Brasilien. Dette forsøg mislykkedes dog, så holdet der blev dannet af fansene blev igen klubbens førstehold, hvilket kulminerede i at de rykkede op i polens bedste række, Ekstraklasa, i sæsonen 2011/12.

Danmark og Brøndby IF er heller ikke fremmed for Pogon Szczecin, da de i 1987 tabte 3-1 til os i en træningskamp. I sidste uge tabte de 1-0 OB. Det var også i en træningskamp

Den tidligere Brøndby-angriber Morten 'Duncan' Rasmussen skiftede i sommeren 2017 til Pogon Szczecin, men efter et år blev kontrakten ophævet.

Morgendagens kamp kan følges live på Brøndby Indefra.

Foto: www.pogonszczecin.pl/