Større fan-indflydelse i bestyrelsen på trapperne

18.12.2018 11:12

De sidste par år har der siddet en fan-repræsentant i bestyrelsen i Brøndbyernes IF A/S, og valget om at fans skal være tættere på kernen af både klubben og forretningen, er kommet for at blive.

- Vores fans er så integreret i den måde, vi er klub på, så vi er altid nødt til at have dem med i overvejelserne, når vi tager beslutninger, fortæller sportsdirektør Troels Bech i videoen ovenfor, hvor han bakkes op af den nuværende fan-repræsentant i bestyrelsen, Sune Blom.

- Det, at Brøndby IF har en fan-repræsentant i bestyrelsen, er relativt unikt. Det er historisk set meget nyt, og vi er måske også den eneste klub i Superligaen og 1. division, der har det.

- For mig har fokus, i den periode jeg har været her, meget været på at bevise, at det har værdi for klubben, og at det kunne fungere.

Og fungere har det bevist sig at gøre. Derfor har bestyrelsen besluttet, at der også fremadrettet skal være en fan-repræsentant i bestyrelsen for selskabet. Og at dette skal skrives ind i vedtægterne.

Sune Blom og bestyrelsens formand, Jesper Møller, har sammen med Brøndby Supporters Trust (BST), der i dag udpeger en repræsentant til bestyrelsen, arbejdet på at finde den helt rette konstruktion for hvordan en fan-repræsentant i fremtiden vælges. Både Brøndby Support, Amatørafdelingen og de aktive fangrupper har været involveret i arbejdet.

Der arbejdes hen imod en præsentation af en køreplan, der forventes præsenteret i starten af det nye år.