Farvel til målmandstræner Sten Christensen

16.12.2018 16:47

Efter 10 års ansættelse som målmandstræner i Brøndby IF, heraf otte i Brøndby Masterclass og de sidste to år som en del af trænerteamet i Superliga-truppen, takker man nu af med Sten Christensen. Sportsdirektør Troels Bech fortæller om Sten Christensens stop.
 
- Vi siger i dag farvel til Sten og ønsker at takke Sten for hans arbejde med klubbens målmænd i Brøndby Masterclass og i Superliga-truppen igennem årene, hvor han blandt andet har været med til at udvikle Frederik Rønnow, Andreas Hansen og Mads Hermansen (Brøndby Masterclass, red). I de seneste år har Sten sideløbende med sin rolle hos os været rådgiver for sin søn, Andreas Christensen, i hans flotte karriere. Der er ingen tvivl om, at både rollen som målmandstræner i Brøndby IF samt rollen som rådgiver for en landsholdsspiller stiller store krav. I vores løbende evaluering af trænerteamet har vi konkluderet, at der fremadrettet er behov for en målmandstræner, der udelukkende har sit fokus på Superliga-truppen. Vi har haft en snak med Sten omkring dette, og vi har fuld respekt for og forstår til fulde, at Sten fortsat ønsker at arbejde som rådgiver. Det betyder desværre, at vi siger farvel til Sten for denne omgang. Vi forventer, at have Stens afløser på plads, når Superliga-holdet returnerer fra vinterferien, og opstarten går i gang. Han vil blive savnet, og vi ønsker Sten al mulig held og lykke i fremtiden.
 
Målmandstræner Sten Christensen siger selv om stoppet:
 
- Brøndby IF er min hjerteklub, så det er selvfølgelig et svært farvel. Jeg har været her i alt i over 13 år, først som frivillig træner hos de yngre årgange, og i de sidste ti år har jeg været ansat som først målmandstræner i Brøndby Masterclass og så som en del af trænerteamet i Superliga-truppen i de sidste knap tre sæsoner. Brøndby IF fylder derfor rigtig meget for mig, og det bliver underligt ikke at skulle herud hver dag og være en del af det super professionelle setup, der er i klubben i dag.
 
- Jeg vil gerne takke alle mine kollegaer igennem årene. Jeg har lært utrolig meget, både professionelt og menneskeligt, af alle dem, jeg har mødt og arbejdet sammen med igennem de mange år, jeg har været her, og især de mange frivillige, som er så vigtig en del af Brøndby IF, vil jeg gerne sende en særlig stor tak. Sidst, men ikke mindst, så har arbejdet med Lars Høgh været utroligt inspirerende, og vi har sammen rykket vores målmænd rigtig langt. Lars er en fantastisk kollega og ven, og vi brænder begge for målmandsgerningen, så jeg håber, at vi kan arbejde sammen igen på et tidspunkt. Nu skal jeg holde en dejlig juleferie sammen med familien, og så må vi se, hvad fremtiden bringer.
 
Sten Christensen har siden 2008 været ansat i klubben som først målmandstræner i Brøndby Masterclass, og siden sommeren 2016 har han været tilknyttet Superliga-truppen.

Foto: Getty Images