Landsholdsoverblik - sådan gik det spillerne

21.11.2018 09:10

Paulus Arajuuri
Finland var på forhånd sikret oprykning i UEFA Nations League Liga C. I denne omgang skulle finnerne op mod Grækenland og Ungarn som Arajuuri og co. besejrede tidligere i turneringen. Indtil videre havde Finland ikke smidt point, men tabte lidt overraskende begge opgør med først 1-0 mod Grækenland og tre dage senere 2-0 mod Ungarn. Det har dog ingen indflydelse, da Finland rykker op. Paulus Arajuuri spillede fuld spilletid som anfører i de to kampe.

Hjörtur Hermannsson
Hjörtur Hermannsson fik spilletid, da han blev indskiftet efter 35 minutters spil i Islands venskabskamp mod Qatar, hvor han er tilbage i landsholdstruppen efter en periode med fravær. Island spillede få dage forinden mod Belgien i UEFA Nations League Liga A, og det blev igen til et nederlag. Det betyder, at Island rykker ud af Liga A.

Besar Halimi
Kosovo nyder godt af den nye Nations League-struktur, hvor de efter de seks kampe topper Liga D. Besar Halimi fik en halv time i kampen mod Malta, som på udebane blev vundet sikkert med 5-0. Den afgørende kamp om oprykning skulle spilles i Kosovo, hvor Azerbaijan kom på besøg i en direkte duel om oprykning. Kampen blev vundet af hjemmeholdet med 4-0 i en kamp, og Besar Halimi blev skiftet ind i de døende minutter. Kosovo vinder derfor UEFA Nations League Liga D.

Joel Kabongo
Det blev til debut for Brøndby IF’s egen Joel Kabongo da det danske U21-landshold mødte Spanien på udebane i en venskabskamp. Joel Kabongo fik 90 minutter mod de stærke spaniere, som gjorde det svært for danskerne og vandt fortjent 4-1. Danskerne skulle testes mod de bedste, og næste opgave blev mod England, som med flere Premier League-navne blev for stor en mundfuld for danskerne. Kampen endte 5-1 til England, hvor Joel Kabongo blev indskiftet efter 64 minutter.

Filip Blazek
Turen gik til Argarve i Portugal for Sloveniens U20-landshold. Filip Blazek var med og fik spilletid i begge Sloveniens kampe mod Portugal. I det første opgør fik Filip Blazek anden halvleg i en kamp, der blev til et nederlag på 3-1. To dage senere stod de to hold atter over for hinanden, som blev til endnu en portugisisk sejr på 2-1 - Filip Blazek fik en halv time i kampen.

Agust Hlynsson
Kvalifikationen til U19-EM er i gang, og her spillede Island tre kampe på seks dage. Agust Hlynsson fik spilletid i alle kampene, hvor modstandere som Tyrkiet, England og Moldova ventede. I Islands 2-1-sejr over Tyrkiet blev det til en god halv time, hvor han fik vist gode takter. Tre dage senere var han med i startopstillingen på udebane mod England, hvor det blev til et nederlag på 3-1. I det sidste opgør i et noget travlt program, kom Agust Hlynsson ind fra bænken mod Moldova, som blev til en pointdeling, da det endte 1-1.

Mads Hermansen og Anton Hendriksen
U19-landsholdet skulle op mod Schweiz i to omgange, da de indbyrdes relationer på holdet skulle skærpes. Hverken Mads Hermansen eller Anton Hendriksen var med i Danmarks første nederlag på 3-2 til Schweiz. Til gengæld var de begge med fra start nogle dage senere, da det blev til en dansk sejr over selvsamme modstander på 2-0. Anton Hendriksen fik dermed debut på U19-landsholdet, hvor han fik en time spilletid.

Morten Frendrup og Frederik Nørrestrand
Der var lagt op til to tætte kampe, da U18-landsholdet skulle testes mod Ukraine i Huelva i Spanien. Begge kampe blev desværre til nederlag på 2-1 og tre dage senere på 1-0. Morten Frendrup startede i det første opgør med anførerbindet på og spillede hele kampen, hvor Frederik Nørrestrand blev skiftet ind i anden halvleg. I det omvendte opgør blev det igen til spilletid for begge talenter. Frederik Nørrestrand var i startopstillingen og fik 55 minutter, og senere i anden halvleg kom Morten Frendrup også i aktion.