Jesper Jørgensen: Vi forventer det bedste årsresultat siden 2006

21.11.2018 08:26

I dag offentliggjorde Brøndby IF tredjekvartalsregnskabet, og det viser fremgang på flere parametre, heriblandt stigende sponsorindtægter, men trods flot fremgang på den kommercielle kerneforretning, går regnskabet ikke fri af, at man sportsligt ikke har ramt det niveau, man havde indregnet. Dette har haft en negativ indvirkning på indtjeningen fra bl.a. tv, entré og lignende kampdagsindtægter, og Brøndby IF justerer forventningerne til årets resultat før skat for 2018 til et overskud i niveauet 10-12 mio. kr., hvor der tidligere var forventet et overskud i niveauet 12-22 mio. kr. Til trods for det justerede overskud, forventes det stadig at årsresultatet vil være det bedste siden 2006.

Administrerende direktør Jesper Jørgensen forklarer:

- Vi forventer i dag, at vi i 2018 kommer ud med et overskud på mellem 10 og 12 mio. kr., så selvom vi har været påvirket af, at vi i en periode ikke har ramt samme høje sportslige niveau som de sidste par sæsoner, er det stadig et forventet overskud, vi er tilfredse med i et år med mange investeringer på og uden for banen.

- De sidste par sæsoner har den sportslige sektor leveret rigtig flot i forhold til budgettet, så at vi nu i en periode har haft svært ved at ramme samme niveau, gør at vi har måttet justere vores overskud, men vi er tilfredse med, at vi forventer at levere det første overskud i mange år og det bedste årsresultat siden 2006.

Jesper Jørgensen fortæller, at man de sidste par år har skabt fundamentet for den kommercielle fremgang, man oplever i dag.

- Siden 2016 har vi arbejdet ihærdigt med at eksekvere strategi 6.4, og vi har i dag et styrket kommercielt fundament. Hvis man ser på vores nettoomsætning for vores første tre kvartaler i 2018, så lander vi på 141,5 mio. kroner, hvor vi for blot to år siden ramte 100,6 mio. kroner for de første tre kvartaler i 2016.

- I år har vi blandt andet investeret over 10 mio. kr. i Fanzonen, og det er måske det bedste eksempel på en investering, vi har foretaget, hvor vi fremadrettet gerne skulle se, at vi kan øge vores omsætning på kampdage. Hver en krone vi bruger understøtter strategi 6.4, og vi vil fremadrettet kigge på flere kommercielle tiltag, hvor vi ser et stort potentiale.

Det fremgår også af kvartalsregnskabet, at væksten og stigningen i aktiviteterne har øget omkostningerne.

- Som de fleste andre virksomheder der øger omsætningen væsentligt, er der både investeringer og omkostninger forbundet med vækst, og vi har vist, at vi ikke er bange for at investere i blandt andet vores fans, mens vi vækster.

- Derudover ser man også i regnskabet, at vi har en stigning i omkostningerne. Det kommer netop af den øgede aktivitet, og så var der herudover også omkostninger forbundet med, at vi i sommer valgte at lave en væsentlig omstrukturering i Brøndby Masterclass, ligesom vi i sommeren 2018 har investeret i nye spillere til spillertruppen som erstatning for de spillere, der forlod os, efter et flot forår hvor vi vandt pokalfinalen.

Hele kvartalsregnskabet kan læses her.