29. OKTOBER 2018 kl. 11:30
Zorniger: En fejltagelse hvis vi ikke spiller vores spil

Når der står kampe mod FC Midtjylland på menuen, falder snakken ofte på dueller og det fysiske aspekt af spillet, men fokus på fysik må ikke tage overhånd, understreger cheftræner Alexander Zorniger.

- Vi kan ikke gøre vores spillere højere, så vi skal bruge vores fordele og spille vores spil. Det vil give os en fordel, hvis vi lykkes med det ligesom i de seneste kampe mod dem.

- De kommer med deres fysiske stil, og hvis kampen udvikler sig til en kamp på lange bolde og dueller, så må vi tilpasse os det, men det vil være en fejltagelse, hvis vi ikke går ud og fokuserer på at spille vores eget spil – også selv om FC Midtjylland vil prøve at gøre det svært for os. Vi skal bruge vores midtbane på vores måde, understreger Zorniger.

Når det kommer til de uundgåelige dueller skal indstillingen være på plads, men den skal ikke være anderledes, fordi modstanderen hedder FC Midtjylland – den skal nemlig være i top hver eneste kamp.

- Indstillingen i duellerne er altid vigtig, og det er ikke anderledes, fordi det er FC Midtjylland, vi møder. Generelt er det vigtigt at vinde duellerne i fodbold både offensivt og defensivt. Det er en mod en-situationer, der ofte afgør kampene.

De vil ikke ændre deres måde at spille på. De vil ikke lige pludselig begynde at spille bold gennem midten, så vi skal være skarpe på omstillinger og dødbolde. Hvis det bliver en fysisk kamp, så bliver vi de næstbedste, men hvis vi kan få fat i vores pasningsspil og vores høje tempo i spillet og omstillingerne, så er det muligt at undgå duellerne, lyder det fra cheftræneren, der stadig bliver imponeret over Brøndby IF’s mange fans, der også dukker talrigt op i Herning på trods af kampen spilles en mandag aften.

- Det er specielt med så mange fans på en hverdag, for normalt spiller vi jo søndage. Vi havde også en midtuge-kamp derovre sidste sæson, hvor der var udsolgt og lidt til i udebaneafsnittet. Vi har altid den opbakning fra fansene, selv om vi ikke lykkes med at få de tre point hver gang. Det er det, der gør dem unikke.

Du kan se kampen live på 3+ og få live-updates på twitter.com/brondbylive.

Foto: Getty Images