Landsholdsoverblik - sådan gik det Brøndby-spillerne

17.10.2018 11:45

Brøndby IF kunne i den forgangne uge gå til landsholdspause med tre point på kontoen i Aalborg. En række af Brøndby-spillerne har benyttet pausen på at træne individuelt, hvor andre har været med deres respektive landshold for at forsvare de nationale farver. Her kan du få et landsholdsoverblik:

Paulus Arajuuri:
Finland kunne med Paulus Arajuuri sikre sig maksimum udbytte af point, da det blev til sejre over Estland og Grækenland i UEFA Nations League. Arajuuri var med og fik fuld spilletid i begge opgør, da Estland blev besejret med 1-0, og Grækenland blev sendt hjem, efter at finnerne kunne sejre med 2-0. Finland er med maksimumpoint efter fire kampe.

Besar Halimi:
Kosovo skulle forsvare den gunstige placering i UEFA Nations League Liga D. I første opgør var det Malta, som var taget til Kosovo i forsøget på at deres første sejr. Det skulle ikke gå sådan, da Kosovo tog en komfortabel sejr med 3-1. Halimi kom ind med 17 minutter tilbage af kampen og var således med til at sikre de tre point for Kosovo. Men kampen mod Malta var ikke den eneste, som Kosovo spillede. Søndag aften mødte de Færøerne i Torshavn, hvor kampen endte uafgjort. Besar Halimi sad på bænken til kampens start, hvor han kunne se sine holdkammerater score et verdensklasse mål efter ni minutters spil. Kosovo magtede ikke at køre 1-0-føringen hjem, da den tidligere Brøndby-spiller Rene Joensen udlignede for Lars Olsens Færøerne. Resultatet kunne Kosovo dog godt bruge, da de med otte point topper Liga D i UEFA Nations League.

Joel Kabongo:
Det danske U21-landshold skulle gøre det sidste arbejde færdigt i jagten på U21 EM til sommer 2019. Joel Kabongo var for anden gang i træk hentet ind af træner Niels Frederiksen. Det blev ikke til spilletid for Kabongo, men endnu en smagsprøve på hvad det vil sige at være i landsholdstjeneste. I første opgør var Polen på besøg, hvor danskerne fik uafgjort mod det stærke mandskab. Det betød, at Danmark skulle sørge for at vinde mod Færøerne før EM-billetten kunne sikres. Det danske landshold kunne, heldigvis, i overbevisende stil køre færingerne af brættet og dermed sikre sig EM-billetten med en sikker 3-0-sejr.

Gregers Arndal-Lauritzen og Nikolai Laursen:
U20-landsholdet var taget til noget mildere vejr i Spanien, hvor Marbella var rammerne for to træningskampe mod Rusland og Sverige. I opgøret mod Rusland blev både Nikolai Laursen og Gregers Arndal-Lauritzen indskiftet. Nikolai Laursen skulle ikke bruge længe, før han havde sat sit aftryk i kampen, da han med scoringen til 3-0 kunne cementere sejren. I kampen mod Sverige blev det svært for Danmark, hvor man ellers spillede fint i første halvleg, og Gregers Arndal-Lauritzen var oplægger til Danmarks eneste mål. I anden halvleg tog svenskerne over og scorede tre hurtige mål, som også blev de sidste scoringer, hvorfor kampen også endte med slutresultatet 3-1 - både Nikolai Laursen og Gregers Arndal-Lauritzen startede inde i kampen mod Sverige.

Mads Hermansen:
U19-landsholdet var en tur i Estland, hvor der blev spillet tre kampe i jagten på U19-EM. Masterclass-talentet Mads Hermansen fik fuld spilletid i alle tre kampe, hvor det blev til to vigtige cleensheets i kampene mod Finland og Estland, der endte med uafgjort 0-0 og en dansk sejr på 3-0. I det tredje opgør var modstanderen Italien, som desværre viste sig for stærke til danskerne og kunne med en sjælden scoring i Mads Hermansens mål tage alle tre point. Det danske U19-landshold indtager en andenplads i gruppen, efter der er spillet tre kampe, hvilket betyder, at danskerne er kvalificeret til Elite Round, hvor de til marts skal forsøge at nå EM 2019 i Armenien.