10. OKTOBER 2018 kl. 10:00
Kom tættere på Brøndby IF's eSport coach Daniel Barnewitz

Daniel Barnewitz er ny FIFA-coach i Brøndby IF eSport. Aftalen løber i to år, og han skal være med til at forbedre og finjustere detaljer i spillet for Brøndby IF’s eSport-spillere. Kontraktens længde betyder også, at der er mulighed for at få kontinuitet ind på holdet, hvilket er vigtigt ifølge Daniel Barnewitz:

- Mit arbejde handler om at gøre spillerne bedre ved at give dem de bedst mulige arbejdsbetingelser - lidt ligesom en træner i normal fodbold ville gøre det. Jeg går ikke ind og fortæller, hvilken taktik de skal bruge, men det er de omkringliggende faktorer og det mentale, som jeg skal ind og arbejde med, lyder det fra FIFA-coachen.

- Jeg har selv været på FIFA-scenen siden 2012, hvor det hele startede af ren interesse. Jeg spillede selv, og kom med til danmarksmesterskabet, hvor det blev til en femteplads. Derefter har jeg været med som træner blandt andet for Agge, der har vundet verdensmesterskabet (FIWC), og ved siden af spillet semiprofessionelt. Så jeg har en del erfaringer og gode råd, som jeg ønsker at give videre til spillerne. FIFA ændrer sig hvert eneste år, så det er et spil i konstant forandring, hvor spillerne altid skal være omstillingsparate.

Til Superligakampen mod AC Horsens, var det første gang, at Brøndby FIFA Camp løb af stablen. Daniel var til campen i trænerrollen, og var med til at guide de mange unge spillere, som havde lagt vejen forbi.
- Campen var en god oplevelse, det var første gang, jeg havde en større gruppe. Det er en god måde for nye spillere at rykke sig og blive bedre.

Du kan også komme med til Brøndby FIFA Camp, der næste gang kører på næste mandag den 15. oktober. Billetter til campen kan findes her.

eSuperligaen
Den nye eSuperliga har første spilledag den 5. november. I alt vil 16 hold deltage, og det bliver Frederik Fredberg og Daniel 'Dingo', som skal repræsentere Brøndby IF ved turneringen. Daniel Barnewitz glæder sig til at det hele går løs.

- Det bliver vildt fedt at komme i gang. Der er mange ukendte faktorer, så målsætningen er lidt svær at fastslå, men som udgangspunkt går vi efter en placering blandt de tre bedste hold - for at kvalificere sig til playoff-runderne, kræver det en placering i top otte. Hele playoff-runden foregår på en dag, så det er vigtigt at have en god seeding, så førstepladsen møder holdet, der bliver nummer otte. 

Foto: Getty Images