Zorniger: Succes kommer ikke af sig selv

06.10.2018 09:00

I morgen aften gælder det 12. runde i Superligaen for Brøndby IF, og modstanderen hedder AaB. Kampen spilles i det nordjyske kl. 18:00, og cheftræner Alexander Zorniger forventer en medrivende kamp mellem to hold, der begge spiller direkte.

- Det bliver en spændende kamp. AaB spiller kompakt i midten af banen, og samtidig står de højt og spiller direkte, lidt som vi gør. De har haft en god start på hjemmebane i denne sæson - blandt andet med en sejr over FC Midtjylland. Så det bliver en interessant kamp.
 
På træningsbanen har der i denne uge for Brøndby IF været fokus på de defensive pligter samt at få mere fart i det offensive spil.
 
- Vi har arbejdet på at være mere kompakte i vores defensiv, så vi undgår alt for mange mand-mand situationer, og så har vi arbejdet på at spille med større fart i vores offensiv. Vores måde at tænke og praktisere fodbold på er uforandret, og vi har praktiseret vores spillestil i to år med stor succes, så nu handler det om, at vi i efteråret skal arbejde os tilbage til samme niveau.
 
Sæsonstarten i indeværende sæson har ikke ramt samme niveau som de sidste par sæsoner, og cheftræner Alexander Zorniger peger på, at selvom man er kommet rigtig langt i udviklingen, så er der ting, der stadig ikke ligger på rygraden.
 
- De sidste to år har vi været igennem store forandringer i klubben. Det er ikke blot måden, vi spiller på, som er ændret, men også selve kulturen. Før, under og efter træning har vi opbygget en helt ny kultur, og det gælder også i resten af klubben. Sportsligt havde vi i de to sidste sæsoner nogle kampe, der hjalp os med at få kulturen og spillestilen helt ind under huden [Hibernian-kampen i Skotland eksempelvis, red.]. Den succesoplevelse har vi stadig til gode i denne sæson.

- For det handler ikke blot om, at vi i trænerteamet skal sige til spillerne, at vi skal være bedre til det ene eller det andet. Det handler også om, at vi som hold savner en succesoplevelse på banen, da det vil kunne rykke rigtig meget på troen, der er i holdet. Vi ønsker selvfølgelig alle, at vi i denne sæson opnår den succes, vi har oplevet de sidste to år, men vi må samtidig også være realistiske.

- Vi er kommet utrolig langt de sidste to sæsoner, men vi må acceptere, at ting kommer til at tage tid i dette efterår, og at tingene ikke ligger på rygraden endnu, selvom vi er kommet langt. Det er kun naturligt, når man som vi bygger en ny kultur op i klubben. Vi arbejder hårdt på det hver dag, for hverken succes eller resultater kommer af sig selv.

Tror du, at Zorniger og hans Brøndby-mandskab kan få alle tre point i Aalborg, er der lige nu odds 2.40 at hente hos Betfair.
 
Har du endnu ikke sikret dig billet til kampen mod Aab, så kan du købe billet her.

Foto: Getty Images