Optakt: Info og stats om Brøndby IF - AC Horsens

28.09.2018 09:25

Dommer: Morten Krogh
Kickoff: 18:00
TV: 3+
Billetter til kampen kan findes her
Liveupdate: BrondbyLive på Twitter

Superligaform
Brøndby IF: T-T-U-V-T
AC Horsens: T-V-U-V-U

Seneste fem indbyrdes Superligaopgør
18.05.2018      AC Horsens      2-2            Brøndby IF
08.04.2018      Brøndby IF       5-1            AC Horsens
11.03.2018      AC Horsens      1-1            Brøndby IF
27.08.2017      Brøndby IF       2-0            AC Horsens
12.03.2017      AC Horsens      0-2            Brøndby IF

Karantæne
Ingen

Karantæne ved næste advarsel
Ingen
---
Hallur Hansson (4 point)
Peter Nymann (6 point)

Vinkler om kampen

Det er Superligakamp nr. 28 mellem Brøndby IF og AC Horsens. Statistikken siger 12 sejre til Brøndby IF, syv uafgjorte og otte nederlag samt en målscore på 44-34 set med Brøndby IF’s øjne.

Brøndby IF er uden nederlag i de seneste ni Superligakampe mod AC Horsens, der er endt med fem sejre og fire uafgjorte. Hvis det igen bliver til point mod AC Horsens, vil det være første gang, at Brøndby IF er ubesejret mod AC Horsens i 10 Superligakampe i træk.

Brøndby IF har scoret først i 17 af de 27 tidligere Superligakampe mod AC Horsens med 11 sejre, fire uafgjorte og to nederlag som resultat. Omvendt har AC Horsens scoret først i syv tilfælde, hvilket for Brøndby IF har resulteret i én sejr, ingen uafgjorte og seks nederlag.

Ikke siden april 2012 har AC Horsens scoret først i en Superligakamp mod Brøndby IF. I de efterfølgende ni opgør har den første målscorer været fra Brøndby IF, hvilket har sikret point til Brøndby IF i alle ni tilfælde.

Brøndby IF har tabt de to seneste Superligakampe, hvilket allerede er forekommet to gange i indeværende sæson. Det er derimod mere end 16 måneder siden, maj 2017, at Brøndby IF sidst tabte tre Superligakampe i træk.

Superligaens øjeblikkelige topscorer, Kamil Wilczek, har typisk ramt målformen i hans tidligere opgør mod AC Horsens. I hans seks kampe mod AC Horsens er det blevet til fire scoringer, hvoraf de tre er faldet med én i hver af de tre seneste kampe mod AC Horsens.

Brøndby IF har fortsat sin første sejr til gode i en divisionskamp afviklet den 30. september. Det er blevet til nederlag mod Glostrup IC i 2. division i 1979 og mod Randers FC i 2012, hvorimod de tre andre opgør på denne dato er endt uafgjort.

Morten Krogh dømmer sin tredje Superligakamp med deltagelse af Brøndby IF. Ingen af de to tidligere kampe har givet sejr til Brøndby IF, og særligt den første kamp huskes med et direkte rødt kort til Gregor Sikosek allerede efter fire minutters spil.

Simon Tibbling kan spille sin officielle kamp nr. 50 for Brøndby IF. Han debuterede i begyndelsen af august 2017 i Europa League og har altså i de efterfølgende 16 måneder spillet i samtlige på nær fire af Brøndby IF’s kampe.

Mikael Uhre fylder 24 år på kampdagen. Såfremt han får spilletid mod AC Horsens, vil det være første gang, at han spiller en Superligakamp på sin fødselsdag.

Benedikt Röcker kan spille sin Superligakamp nr. 75. Et antal han har opnået på godt 26 måneder siden debuten i juli 2016.

Foto: Getty Images