Lasse Vigen: Det bliver specielt mod Esbjerg fB

17.08.2018 14:30

På søndag er oprykkerne fra Esbjerg fB gæster på Brøndby Stadion, hvor Lasse Vigen og resten af Brøndby-truppen tager imod til Superliga-kamp. Men det bliver en lidt anderledes fornemmelse op til kampen for Brøndby IF’s nummer 21.

- Det bliver en lille smule specielt, for jeg har aldrig spillet mod Esbjerg før, hvor jeg voksede op og spillede som ungdomsspiller. Jeg havde på det tidspunkt alle mulige ambitioner om, at det var der, jeg skulle slå igennem, men fodboldlivet ville, at det blev lidt en anden vej, jeg tog.

- Min far var U19-træner i Esbjerg, mens jeg spillede på U15, men jeg tror, at han har begge ben i min lejr. Det bliver selvfølgelig en sjov oplevelse for os begge, fordi vi har et forhold til Esbjerg fB, men når dommeren fløjter kampen i gang, er det ikke noget, der tænkes over.

Med de europæiske kampe i kalenderen kommer kamdagene som perler på en snor, men det er ikke noget, som Lasse Vigen gider høre brok over. Tværtimod.

- Vi skal ikke pibe over at spille mange kampe på kort tid, for det er, fordi vi gjorde det godt sidste sæson, at vi får muligheden for at spille europæiske kampe, som for os og hele klubben er sindssygt fede, og det er det, vi gerne vil – spille kampe og måle os mod de bedste både i Danmark og ude i Europa.

- Det er jo kunsten ved at spille i Europa – at man kan fokusere på det, men også formå hele tiden at skulle spille en Superliga-kamp, som alt andet lige er anderledes end de her knockout-kampe. Og det er jo det, vi som trup skal bevise, at vi kan magte. Vi har en rigtig bred og god trup, så der burde være folk, der hele tiden er klar til at gå ind og tage over, hvis der er andre, der ikke er klar. 

Og klar skal truppen selvfølgelig være på søndag, for der er ikke nogen steder i Superligaen, hvor der ligger tre point og venter.

- Nu vandt Esbjerg deres kamp i sidste uge, og de kan komme til Brøndby Stadion og spille frit, for de vil som oprykkere være underdogs, og det er vores job at sørge for, at vi får gjort det, der skal gøres og få de tre point.

- Vi skal ud med samme mindset som mod Spartak Subotica og holde fokus på at gøre de ting, som vi er gode til at gøre. Det forsøger at vi altid, så på den måde er det ikke en anderledes kamp. Mod Esbjerg er det en kamp om point, hvor det mod Subotica var et arbejde, der skulle gøres færdigt i forhold til den første kamp. Men vi skal ikke ændre på vores indstilling, for vi spiller altid for at vinde.

Der er kickoff på Brøndby Stadion på søndag den 19. august kl. 18:00, og du kan købe din billet til kampen her - eller du kan her sikre dig et sæsonkort og alle de fordel, der følger med. Læs mere her.

Foto: Getty Images