Troels Bech: Opbakningen er en stor tillidserklæring

02.08.2018 15:00

Brøndby IF har i denne sæson solgt rekord mange helårssæsonkort. Opbakningen er dog ikke kun at finde på Brøndby Stadion, men i ligeså høj grad også på udebaneafsnittene rundt omkring i Superligaen, hvor Brøndby-fans igen i denne sæson møder talstærkt op, og hjemmeholdene må tænde de røde udebanelamper. 

Den store opbakning har gjort et stort indtryk, fortæller sportsdirektør Troels Bech.

- Til sæsonens første hjemmekamp spillede vi mod Vejle, hvor vi havde knap 19.000 tilskuere, og jeg er sikker på, at vores fans, udover at se en kamp med stor intensitet, oplevede en gnist på tribunen og mellem hinanden, der gør, at mange har lyst til at komme igen. Jeg kan faktisk ikke huske, hvornår der sidst har været kamp på Brøndby Stadion, hvor folk har kedet sig. 

- Jeg kan selvfølgelig godt huske kampe og øjeblikke, hvor man har været skuffet over en aktion eller et resultat, men vores kampe har altid en stor intensitet. Det får man altså ikke i en biografsal, hvor man som oftest sidder som passiv iagttager. Som tilskuer på Brøndby Stadion er man en aktiv del af oplevelsen, så jo flere der er på stadion, jo større oplevelse bliver det for den enkelte tilskuer. Så jeg håber selvfølgelig, at vores mange sæsonkortholdere kommer så tit, som det nu er muligt for dem, for der sker altid noget til vores kampe. Og hver og en, der kommer på Brøndby Stadion, gør nemlig en reel forskel på vores sportslige resultater.

Troels Bech lægger ikke skjul på, at den store opbakning på tribunerne stiller krav til holdet.

- Med den gnist vi har på lægterne, er det selvfølgelig også et krav til os, at vi supplerer med samme energi på banen, og det er blandt andet en af grundende til, at vi har den spillestil, som vi har i dag. Vi ønsker med vores spil at afspejle den dedikation og energi, som vores fans viser.

- For mig handler fodbold om at skabe følelser, herunder også eufori, og det har spillestilen i den grad bevist, at den kan skabe. Når der er stor glæde, så må der fra tid til anden uundgåeligt også komme frustration. De skuffelser, vi som fodboldentusiaster møder - enten med et dårligt resultat eller måske en aktion, der ikke lykkedes - er en del af fodboldspillet, ligeså meget som jubel er det. Fodbold er følelser, og derfor skal der være plads og rum til, at man kan være skuffede og frustrerede sammen, når vi ikke lykkedes. Og min oplevelse efter tre år i Brøndby IF er, at glæderne og skuffelserne er langt større her end i de fleste andre klubber, og det er kun naturligt, for det er en del af at være en klub med meget stor opbakning. 

Der har været mange højdepunkter med fans for Troels Bech i sine tre år i klubben, men der har også været episoder, som Troels Bech gerne havde været foruden, og som, han ikke mener, hører hjemme i fodbold.

- Den kolossale opbakning, vi har oplevet i de første uger af denne sæson, gør et meget stort indtryk på mig og alle i klubben. Hold op, hvor kan Brøndby fans være stolte, og det er stærkt at se, hvordan Brøndby-fans efter sidste sæson, ja, om muligt, står endnu tættere sammen i dag. Det gør os alle stolte. I min tid i klubben har der dog også været enkelte episoder, som vi ikke kan være stolte af, og som vi tager afstand fra. 

- Når personer bevidst bruger fodbold som undskyldning for at bryde grundlæggende retsregler i samfundet, så har det i min bog intet med fodbold at gøre, og de personer har ikke hjemme på et stadion. Vi oplevede enkelte gange i sidste sæson, at skuffende resultater udløste en forståelig stor skuffelse, men hvor der desværre også var enkelte, der ikke kunne tøjle denne skuffelse. Når det kammer over for den enkelte og ender i vold, så er det vores opgave at slå hårdt ned på det med de værktøjer, vi har til rådighed, såsom langvarige karantænedomme og inddragelse af myndighederne. For vold og dens lige hører ikke hjemme i fodbold. Punktum. 

- Det er desværre noget, som rammer de fleste klubber, og derfor er det også noget, som vi klubber i Superligaen har arbejdet intenst med at få bugt med. Det er glædeligt, at Superligaen i dag har et rekordlavt antal anholdelser, og det gode forebyggende, dialogbaserede arbejde, vi startede med for fem-seks år siden, fortsætter vi med. Jeg oplever dog også, hvordan medfans i stigende grad er gode til at reagere prompte med afstandstagen fra episoder, når de sker, og det er stærkt at se.

Sportsdirektøren er stolt over den tillid, de mange fans giver klubben. 

- Starten på denne sæson tegner et rigtig godt billede af, hvad Brøndby IF betyder for rigtig, rigtig mange danskere. Vores salg af helårssæsonkort i denne sæson er historisk i Danmark og et vidnesbyrd om, at vi er det mest interessante hold at følge. Jeg tager den store opbakning som en stor tillidserklæring fra vores fans. Et udtryk for at man stoler på det, vi laver, og det gør mig stolt af at være en lille del af det store tandhjul i Brøndby IF.

På søndag gæster FC Nordsjælland Brøndby Stadion i sæsonens fjerde kamp. Har du ikke allerede sikret dig sæsonkort, så kan du sikre dig det her.