Zorniger: Forventer meget af vores hjemmekampe

21.07.2018 08:30

Superligaen vender i morgen tilbage til Brøndby Stadion. Første hjemmekamp i sæsonen 2018/19 skal spilles mod Vejle Boldklub, der er tilbage i den bedste danske række. 

Alexander Zorniger glæder sig til gensynet med Brøndby Stadion, efter sæsonen blev sparket i gang på udebane med en sejr over Randers FC.

- Starten med de mange fans i Randers var fantastisk. Det er et tydeligt bevis på, at når denne her klub bliver ramt af et hårdt slag, som slutningen af sidste sæson var, så rykker man sammen. 

- Det er lige som i livet uden for fodbolden. Nogle gange laver man en fejl, den kan være stor eller lille, og nogle gange er der dybt at falde. Men det kan styrke os, og det er vigtigt, at vi nu tager de rigtige beslutninger, lyder det fra cheftræneren, der meget gerne ser Brøndby Stadion som et svært sted for modstanderne at komme igen i denne sæson.

- Jeg forventer meget fra vores hjemmekampe lige som i sidste sæson, hvor vi kun tabte en enkelt kamp i Superligaen, men vi har flere nye spillere, så vi skal ikke kigge for meget tilbage. Det er en ny start med denne sæson, og vi kan stadig komme til at lave fejl, der fører til et nederlag. Der kræves fokus på detaljerne, hårdt arbejde og masser af energi, og det tager tid at lære vores måde at spille på at kende.

- Vejle vandt deres første kamp mod Hobro med 3-1, så de har momentum. Og selv om de skal tilpasse sig livet i en ny liga, har de har masser af gåpåmod og en erfaren, italiensk træner, der ved, hvordan man sætter et godt forsvar op. Det er op til os at vise vores kvaliteter, viljestyrker og ilden i øjnene til at vinde vores første hjemmekamp. Det bliver ikke en let kamp, og det var det heller ikke i Randers, hvor fejl kunne have ført til, at vi indkasserede mål. Men vi vandt, og det er altid vigtigt at vinde den første kamp, så nu skal vi følge op på det.

Kampen bliver uden Christian Nørgaard på holdet, og selv om mange er triste over, at han ikke længere er i klubben, er det vigtigt for Zorniger, at man også kigger fremad.

- Vi skal se, hvordan salget af Christian Nørgaard påvirker holdet og resten af klubben og fansene. Det hjælper os ikke, hvis folk bare sidder og surmuler og taler om, hvilke konsekvenser, salget får. Vi skal kigge fremad og ikke fokusere på, at Christian Nørgaard ikke er her mere. Vi skal bruge energien på det, vi har indflydelse på og ikke hvordan, tingene måske kunne have været. Og nu er der en mulighed for at andre i truppen til at tage skridtet op, understreger cheftræneren og ser selv fremad.

- Vi stoler på den vej, vi bevæger os, og når der sker ændringer, skal vi tage fortsætte med at tage de rigtige beslutninger. Det gælder for den administrative afdeling og for den sportslige afdeling, fastlår han.

Hvis du tror på, at Brøndby IF kan tage mandagens sejrscifre med 2-0, kan du få odds 6.0 hos Betfair.

Opgøret mod Vejle Boldklub sparkes i gang søndag kl. 18:00, og du kan sikre dig en billet til kampen her. 

Vil du - ligesom over 10.000 andre sæsonkortholdere – være sikret en plads til alle hjemmekampene i denne sæsons udgave af Superligaen og DBU Pokalen, kan du købe dit sæsonkort her.

Foto: Getty Images