Fremtidens Superliga-struktur på plads

05.07.2018 11:25

I dag har Divisionsforeningen præsenteret en ny turneringsstruktur for fremtidens Superliga. Fra 2020/2021-sæsonen vil Superligaen bestå af 12 hold, hvor man i dag i Superligaen er 14 hold. Direktør Ole Palmå fortæller om aftalen.

- Først og fremmest glæder vi os over, at der nu er en afklaring om fremtidens Superliga-struktur. Det giver arbejdsro, både sportsligt og kommercielt, for alle klubber. Vi har oplevet forløbet som konstruktivt, og der har været plads og rum til gode diskussioner på tværs af interesser, og det er glædeligt, at vi nu har en ny struktur på plads. I den nuværende struktur har vi i Brøndby IF oplevet stor succes med Mesterskabsspillet med rekordmange solgte sæsonkort og flere kampe med et næsten udsolgt Brøndby Stadion. Derfor har det i forhandlingerne været vigtigt for os, at Mesterskabsspillet i sin nuværende form blev bevaret i en ny struktur. Det har der været bred opbakning omkring, og det glæder os, at Mesterskabsspillet forbliver en del af fremtidens Superliga. 

Udover at den nye turneringsstruktur for fremtidens Superliga er på plads, er der også enighed med de to eksisterende rettighedshavere Nordic Entertainment Group (tidligere MTG) og Discovery Networks Danmark om at søge at forlænge samarbejdet om Superligaen og NordicBet Ligaen frem til sommeren 2024. 

- Vi har et rigtig godt samarbejde med rettighedshaverne, og Brøndby IF havde alene i sidste sæson over fem millioner seere til vores kampe, hvilket gør os til det klart mest TV-attraktive hold i Superligaen. Derfor glæder det os, at vi allerede tre år før den nuværende aftales udløb i 2021 er i tæt dialog med rettighedshaverne om at forlænge samarbejdet frem til 2024. Det beviser, at vi har et stærkt og sundt produkt med stor kommerciel værdi til trods for den store konkurrence, der er i sports- og underholdningsbranchen.