Palmå: Vi skal fastholde væksten

24.05.2018 08:31

Torsdag morgen offentliggjorde Brøndby IF regnskabet for første kvartal. Her kunne man blandt andet oplyse, at Brøndby IF’s nettoomsætning i årets første tre måneder udgjorde 32,0 mio. kr., hvilket er en stigning på 16,6% i forhold til sidste år, og at indtægterne fra partnere og sponsorer i årets første kvartal steg til 14,3 mio. kr., hvilket er en stigning på 20,8%.

Kommerciel direktør Ole Palmå fortæller om fremgangen.

- Vi har på partnersiden haft endnu et flot kvartal. Vi oplever, at rigtig mange partnere gerne vil være en del af det unikke fællesskab herude i Brøndby IF, og vi har derfor en stigning i nye partnere. Vi har dog også oplevet, at flere nuværende partnere har udvidet deres aftaler med os, da de oplever stor værdiskabelse i at være en del af fællesskabet. Det er et stort skulderklap og et klart bevis for den merværdi, vi kan tilbyde, og hos vores største partnere oplever vi ligeledes, hvordan vores samarbejde bliver tættere og stærkere. 

Entre- og tv-indtægter er med 11,8 mio. kr. i første kvartal 2018 steget med 17,6% i forhold til samme periode sidste år. Stigningen skyldes både øgede indtægter fra tv grundet gode sportslige placeringer, samt øgede indtægter fra entre- og sæsonkortsalg. 

- Selve oplevelsen på stadion findes vel ikke bedre i hele landet, og det afspejler sig også i antallet af solgte sæsonkort til Brøndby Stadion, som i årets første måneder har slået nye rekorder. At interessen for os som tv-produkt er stor, afspejler de mange tv-seere også, og det understreger blot, hvor mange fans der følger klubben i hele landet.

- I første kvartal, som dette regnskab dækker over, kan vi endnu ikke se den fulde effekt af Mesterskabsspillet, men vi kunne allerede i årets første tre måneder mærke den store interesse for Mesterskabsspillet blandt partnere og sæsonkortholdere, og vi må sige, at Mesterskabsspillet i den grad har bevist sit værd som et attraktivt produkt. Det har været fantastisk at belønne vores partnere og sæsonkortholdere med et Mesterskabsspil, som har budt på underholdning og drama for alle pengene.

Et område, som normalt ikke omtales meget, er arrangementer på ikke-kampdage. Her har man i første kvartal ligeledes oplevet en stor stigning.

- Vi har flere og flere arrangementer på ikke-kampdage. Interessen for at booke sig ind på Brøndby Stadion er kraftigt stigende, og vi afholder mange konferencer og firmaarrangementer herude, samt private arrangementer. Brøndby stadion kan tilbyde nogle rammer, som er helt unikke, hvor man kan forene oplevelser og faglighed.

Brøndby IF oplyser ligeledes i kvartalsregnskabet, at man forventer at anvende en del af det forbedrede resultat til at foretage yderligere investeringer, end det som oprindeligt var indregnet i budgettet for 2018.

- Vi har valgt at reinvestere en del af det forbedrede resultat. Det skal bidrage til at gøre os endnu mere konkurrencedygtige. Vi skal hele tiden sikre, at vi har de bedst mulige rammer, så vi kan fortsætte væksten og fastholde vores position. Så investeringerne, vi løbende laver, er en slags fremtidssikring. Udover at vi er i fuld gang med at bygge nordens bedste fanzone, som vil stå klar til sommer, så investerer vi nu også i nyt stadionlys. 

- Vi ønsker at skabe den bedst mulige ramme for afviklingen af vores kampe, og her spiller lyset naturligvis en rolle, både for de mange fans på stadion, men også for tv-seerne hjemme i stuerne, der vil opleve et endnu bedre tv-produkt, når vi spiller aftenkampe. Vi har med strategi 6.4 en klar retning for hvor vi skal hen, og vi tager hele tiden skridt i den rigtige retning, hvilket dette regnskab beviser.

Hele kvartalsregnskabet for første kvartal 2018 kan læses her.