Markus Halsti (6 point)
Jakob Poulsen (6 point)
Erik Sviatchenko (6 point)

Vinkler om kampen
Det er Superligakamp nr. 56 mellem Brøndby IF og FC Midtjylland. Statistikken siger 22 sejre til Brøndby IF, 17 uafgjorte og 16 nederlag samt en målscore på 91-80 set med Brøndby IF’s øjne.

Brøndby IF kan med en sejr over FC Midtjylland stort set sikre sig klubbens første mesterskab siden 2005. En sejr vil betyde et forspring på seks point samt en bedre målforskel på mindst 11 mål med blot to kampe tilbage af Mesterskabsspillet.

Brøndby IF har besejret FC Midtjylland i de tre tidligere Superligakampe i indeværende sæson og kan med endnu en sejr for første gang besejre FC Midtjylland i fire kampe i træk i Superligaen. Det vil i givet fald samtidig være første Superligasæson med fuld gevinst i alle kampe for Brøndby IF mod FC Midtjylland.

De syv seneste Superligaopgør mellem Brøndby IF og FC Midtjylland har budt på ikke færre end 30 scoringer. Resultatmæssigt har det givet fem sejre til Brøndby IF, en uafgjort og et nederlag samt en overbevisende fordeling af scoringerne, 18-12.

De 55 tidligere Superligakampe mellem FC Midtjylland og Brøndby IF har budt på i alt 171 mål svarende til gennemsnitligt 3,11 mål pr. kamp. Kun én kamp er endt helt uden scoringer, hvilket var første kamp i sæsonen 2015/16.

Ud af de 55 tidligere Superligakampe har Brøndby IF scoret først i 31 tilfælde, hvilket har resulteret i 19 sejre, 10 uafgjorte og to nederlag. Omvendt har FC Midtjylland scoret kampens første mål i 23 tilfælde, hvilket har givet Brøndby IF tre sejre, seks uafgjorte og 14 nederlag.

Brøndby IF er ubesejret i de seneste 27 Superligakampe (21 sejre og seks uafgjorte) svarende til perioden siden august 2017. En tilsvarende serie af DM-kampe med point har Brøndby IF ikke præsteret siden april 1990-april 1991, hvor den nuværende DM-klubrekord på 30 kampe i træk med point blev sat.

Hvis Brøndby IF besejrer FC Midtjylland, vil det være den syvende sejr i træk i Superligaen på Brøndby Stadion. Det har Brøndby IF ikke præsteret siden oktober 2005-maj 2006, hvor Superliga-klubrekorden på 10 hjemmesejre i træk blev sat.

Brøndby IF er uden nederlag i de seneste 16 Superligakampe på Brøndby Stadion, der er endt med 14 sejre og to uafgjorte. Det er Brøndby IF’s bedste præstation på hjemmebane siden april 2005-maj 2006, hvor det blev til 22 kampe i træk uden nederlag.

Brøndby IF har scoret i de seneste 24 Superligakampe, hvilket er klubbens bedste præstation siden december 2001-maj 2003, hvor Superligarekorden på 44 kampe i træk med scoring blev sat. En scoring mod FC Midtjylland vil bringe den nuværende serie op på en delt andenplads i Superligaens historie, delt med… FC Midtjylland.

I tilfælde af at Brøndby IF holder FC Midtjylland fra at score, vil det clean sheet nr. 300 for Brøndby IF i Superligaen. I indeværende sæson står både Brøndby IF og FC Midtjylland noteres for 10 clean sheets, hvilket kun er nok til en delt fjerdeplads.

Brøndby IF har scoret mindst to mål i hver af de 11 seneste Superliga-hjemmekampe. Hvis det bliver til mindst to mål mod FC Midtjylland, vil det være første gang i klubbens DM-historie, dvs. siden 1975, at Brøndby IF scorer mindst to mål i 12 hjemmekampe i træk.

Kamil Wilczek kan med et mål mod FC Midtjylland score for syvende Superligakamp i træk. Det vil i givet fald række til en delt fjerdeplads i Superligaen, kun overgået af to tidligere blå-gule spillere, Ebbe Sand og Peter Møller, samt Pål Alexander Kirkevold, der tidligere i denne sæson satte ny Superligarekord – 11 kampe i træk med scoring.

Teemu Pukki kan med blot 38 minutters spilletid passere 10.000 spilleminutter i Superligaen. Med sine foreløbige 55 scoringer i Superligaen holder han sig stadig et godt stykke under 200 minutter pr. mål.

Brøndby IF har ikke tabt i de seneste otte Superligakampe med Jakob Kehlet som dommer. Hans seneste opgør mellem Brøndby IF og FC Midtjylland bød på to straffespark, begge i kampens fem sidste minutter, der via scoringer af Jakob Poulsen sikrede FC Midtjylland uafgjort 3-3.