Zorniger: Som Brøndby-spiller skal man altid levere ud over det normale

29.04.2018 21:23

3-1-sejren over FC Nordsjælland i aftenens kamp på Brøndby Stadion var den femte sejr på 14 dage ud af fem mulige. Næsten 20.000 fans var samlet på Brøndby stadion, og de blev underholdt med to mål af Kamil Wilczek og et enkelt af Teemu Pukki.

Cheftræner Alexander Zorniger roste spillerne efter kampen for at vise stor mental styrke.

- Sejren i aften var utrolig vigtigt, for det var en mental sejr mere end noget andet. Som fodboldspiller kan man altid finde en undskyldning for ikke at løbe den ekstra meter eller at tabe en duel. Spillerne viste i dag, at vi ikke leder efter undskyldninger. Vi har kvaliteten til at vinde, så det fokuserer spillerne på og ikke på noget andet. Det gjorde forskellen i aften. 

Zornigers tropper har efter 32 kampe hevet hele 78 point ind på kontoen,og har dermed stadig fem point ned til FC Midtjylland med fem kampe tilbage.

- Mesterskabsspillet har allerede budt på seks hæsblæsende kampe, og nu har vi en uges opladning til næste kamp. I dag brugte nogle af spillerne lidt for meget tid på at tænke over deres beslutninger, og de var ikke så intuitive, som de har været i andre kampe, så det var vores mentale styrke der skaffede sejren.

- Det er måske normalt, at man kan blive mentalt træt i denne del af sæsonen efter mange kampe, men der er intet normalt ved dette hold. Er det normalt at have 78 point efter 32 kampe? Vi repræsenterer ikke det normale. Hvis man spiller for Brøndby IF, skal man altid levere udover det normale, både fysisk og mentalt. Og det gør det her hold.

Næste kamp for Brøndby IF er Derby i Telia Parkenpå søndag kl.16:00.

Foto: Getty Images