Zorniger: Stor mental styrke i holdet

26.04.2018 22:23

En plads i pokalfinalen for andet år i træk kom i hus efter sejren over FC Midtjylland på 3-1 i semifinalen på Brøndby stadion. Et feststemt Brøndby Stadion gyngede allerede før kampen var fløjtet op, og der skulle kun 26 sekunder af kampen, så havde de blågule bragt sig foran efter en hurtig omstilling.

Cheftræner Zorniger var ikke blot tilfreds med det hurtige mål, men også for at Brøndby IF endnu engang kunne give hjemmepublikummet en festlig aften.

- Som alle de andre hjemmekampe i denne sæson var opbakningen fra tribunen og stemningen helt fantastisk. Det er det, jeg elsker ved Brøndby. Jeg har sagt fra første dag, jeg kom til klubben; vi skal underholde vores fans. Jeg er ganske sikker på, at dem der var på stadion i aften vil sige, at det var pengene værd.

Åbningsmålet eblev scoret af Kamil Wilczek. Det er dog ikke det hurtigste mål, Wilczek har scoret for Brøndby IF. Det faldt i kampen mod Hibernian i Europa League-kvalifikationen forrige sommer. Her scorede polakken efter blot 13 sekunder. Et mål som cheftræner Zorniger husker godt.

- Jeg husker målet rigtig godt, og Kamil var på pletten igen i dag. Det hurtige mål i dag åbnede kampen for os. Vi kender alt til FC Midtjyllands styrker, så det var vigtigt, at vi var klar mentalt fra start, og det var vi. Vi viste stor mental styrke i hele kampen. 

- Da FC Midtjylland laver et par rokeringer i pausen og reducerer efter et par minutter i anden halvleg, vurderer vi i trænerteamet, om vi skal ændre noget, men gutterne på banen håndterede det rigtig godt. Vi fraholdt FC Midtjylland fra store målchancer, mens vi selv fik skabt en del. Der kom mange lange bolde imod os, men vi viste stor duelstyrke, vi vandt andenboldene, og vi var gode til at lave hurtige omstillinger og vinder fortjent kampen.

Og med pokalfinalen i hus var det en cheftræner, der kunne reflektere på sidste års finale.

- En af de ting der står klarest for mig i erindringen fra pokalfinaledagen, var følelsen af at stå og høre den danske nationalsang. Det var en fantastisk oplevelse. I går aftes var jeg ude og se U19-landskampen mellem Danmark og Tyskland, og da jeg stod hørte begge nationalsange, tog jeg mig selv i at nyde begge sange. Så Danmark er kommet til at betyde rigtig meget for mig, og det bliver en fantastisk følelse at stå i pokalfinalen igen og høre den danske nationalsang. 

Information om billetsalg til pokalfinalen vil blive kommunikeret ud på mandag på brondby.com.

Foto: Getty Images