14. APRIL 2018 kl. 08:15
Zorniger: Bruger ikke tid på statistikker

I morgen er der blevet tid til sæsonens fjerde Derby.

For cheftræner Alexander Zorniger er det Derby nummer ni i spidsen for Brøndby IF, men den første kamp mellem Brøndby IF og FC København, så Zorniger faktisk i ugerne op til sin ansættelse som cheftræner for vestegnsklubben.

- Før jeg tiltrådte som cheftræner i Brøndby IF, var jeg faktisk oppe og se et Derby på Brøndby Stadion. Det var en returkamp i pokalturneringen (returopgøret i pokalsemifinalen den 20. april 2016]), hvor man i første kamp havde spillet 1-1 mod FC København inde i Telia Parken. Det, der står klarest for mig, var, at stemningen var fantastisk, og at Brøndby IF faktisk var tæt på at afgøre det til deres fordel.

- FC København tog dog sejren og gik videre, men stemningen var ligeså intens, som jeg havde oplevet til mange tyske opgør, selvom der var færre tilskuere, end hvad man oplever i Tyskland. Før Pokalderbyet vidste jeg ikke, hvad jeg skulle forvente af stemning i en kamp mellem to Superliga-hold, men stemningen på Brøndby Stadion til det Derby, var noget jeg kunne identificere mig selv med.

Cheftræner Zorniger har siden sin ankomst til Vestegnen tilbage i sommeren 2016 stået i spidsen for Brøndby IF i otte kampe mod FC København, hvoraf hans hold har vundet de seneste tre i træk.

- I mit første Derby som cheftræner spillede vi 1-1 herude. Det var første gang, vi viste, at vi med vores nye måde at spille fodbold på, kunne udfordre FC København. Siden da har vi haft syv rigtig tætte indbyrdes kampe, hvor det har bølget meget frem og tilbage. De to spillestile er gode til at udfordre hinanden, og i morgen bliver det et også en kamp, der vil bølge frem og tilbage.

- I de otte Derbyer jeg har været involveret i, har der været chancer nok til, de alle sammen kunne være endt mere målrige, end de gjorde. Det er mange gange tilfældigheder, der gør, at der ikke er blevet scoret mere, men de få mål beviser, at kampene er meget lige. Bedømt på FC Københavns mere offensive spil i foråret og vores eget spil, så kan kampen i morgen godt blive en, hvor der bliver scoret et mål eller to mere, end der plejer, men uanset hvad bliver Derbyet i morgen lige så tæt, som det plejer at være.

Du kan hos Betfair få odds 10.00 på en sejr på 2-0 til Brøndby IF over FC København i morgen.

- Den største forskel i forhold til tidligere Derbyer, er nok, at hvor FC København i mange år var klare favoritter, når vi mødte dem, så vil mange Brøndby-fans i dag sige, at vi sportsligt er nået op på niveau med FC København, lyder det fra cheftræneren.

I denne sæson er der mange, som taler om ubesejrede stimer og rekorder for Brøndby-holdet, der ikke har tabt en kamp siden august på udebane mod AGF, men det bruger cheftræner Zorniger ikke tid på.

- Jeg bruger ikke tid på at kigge statistikker. Jeg har kun fokus på, at vi står stærkest muligt til at gå ud og vinde den næste kamp. I morgen gælder det FC København, og hvis vi ikke leverer på højeste niveau i morgen, så kan FC København vinde over os, så vi skal ikke bruge energi på andet end at fokusere på at være stærkest muligt forberedt.

- Sådan er det i Mesterskabsspillet, og når man spiller med i toppen i en liga. Alle hold i Mesterskabsspillet kan slå hinanden, hvis man ikke er optimalt forberedt.

Der er næsten udsolgt til Derbyet i morgen, men har du endnu ikke sikret dig billet til Derbyet i morgen, så kan det stadig nås via dette link.

Kampen vises på 3+, hvor der er optakt fra kl.14:00 og kickoff kl.16:00.

Foto: Getty Images