Jan Gregus (3 point)
Michael Lüftner (3 point)
José Carlos ‘Zeca’ (3 point)

Vinkler om kampen
Det er Superligakamp nr. 82 mellem Brøndby IF og FC København. Statistikken siger 23 sejre til Brøndby IF, 19 uafgjorte og 39 nederlag samt en målscore på 89-107 set med Brøndby IF’s øjne.

Brøndby vil med en sejr i søndagens derby tage klubbens tredje sejr i træk i Superligaen mod FC København. Det vil i givet fald være første gang siden marts 1996-maj 1997, at Brøndby IF tager tre point i tre efterfølgende Superligakampe mod FC København.

Ingen af de to klubber har formået at score mere end et mål mod modstanderen i de seks seneste indbyrdes Superligakampe. Faktisk er der kun scoret ni mål i de 10 seneste Superligaopgør, hvoraf tre er endt helt uden scoringer.

Brøndby IF har scoret først i 33 af de 81 tidligere Superligakampe mod FC København med 22 sejre, fem uafgjorte og seks nederlag som resultat. Omvendt har FC København scoret først i 42 tilfælde, hvilket for Brøndby IF har resulteret i én sejr, otte uafgjorte og 33 nederlag.

De 196 scoringer i Superligaen mellem FC København og Brøndby IF fordeler sig pudsigt nok med højere frekvens, som kampen skrider frem. Således er der scoret 24 mål i det første kvarter af kampen, 24 i det næste kvarter og 30 i det sidste kvarter af første halvleg, hvorimod de tilsvarende tal for anden halvleg er 33, 41 og 44 scoringer.

Der har været flere end 21.000 tilskuere til de seneste 17 Superligakampe mellem Brøndby IF og FC København, hvilket svarer til perioden siden august 2012. Rekorden på Brøndby Stadion blandt disse 17 kampe er 25.102 tilskuere fra det målløse opgør i november 2015.

Brøndby IF er ubesejret i de seneste 22 Superligakampe (17 sejre og fem uafgjorte) svarende til perioden siden august 2017. En tilsvarende serie af DM-kampe med point har Brøndby IF ikke præsteret siden april 1990-april 1991, hvor den nuværende DM-klubrekord på 30 kampe i træk med point blev sat.

Brøndby IF er uden nederlag i de seneste 14 Superligakampe på Brøndby Stadion, der er endt med 12 sejre og to uafgjorte. Det er Brøndby IF’s bedste præstation på hjemmebane siden april 2005-maj 2006, hvor det blev til 22 kampe i træk uden nederlag.

Brøndby IF har scoret i de seneste 19 Superligakampe, hvilket er klubbens bedste præstation siden december 2001-maj 2003 (44 kampe i træk med scoring). Alene i de ni hjemmekampe har Brøndby IF scoret i alt 32 mål med mindst to scoringer i hver af kampene.

Brøndby IF har scoret mindst to mål i hver af de ni seneste Superliga-hjemmekampe. Det har Brøndby IF ikke præsteret bedre siden april-september 2005, hvor det blev til 10 hjemmekampe i træk med mindst to scoringer og en samlet målscore på 33-2!

Hvis FC København formår at score mod Brøndby IF, vil det første mål være scoring nr. 1.000 mod Brøndby IF i Superligaen. På trods af flest spillede kampe i Superligaen, bliver Brøndby IF den femte klub til at få 1.000 scoringer mod sig efter AGF, AaB, OB og Silkeborg IF.

Teemu Pukki kan med en scoring mod FC København føje endnu en klub til samlingen af klubber, han har scoret imod i Superligaen. Blandt de nuværende Superligaklubber er det kun Hobro IK og FC København, han ikke har scoret mod, hvortil kommer scoringer mod Esbjerg fB, Viborg FF og FC Vestsjælland.

Jakob Kehlet dømmer sit ottende opgør mellem Brøndby IF og FC København i Superligaen. Ingen af hans syv tidligere derbys er endt med sejr til udeholdet, og Brøndby IF har heller ikke tabt i de syv seneste Superligakampe med Jakob Kehlet som dommer (3V-4U-0T).

Brøndby IF har tabt de to tidligere Superligakampe afviklet på datoen 15. april; 0-1 mod FC Nordsjælland i 2010 og 0-2 mod AC Horsens i 2012.