23. FEBRUAR 2018 kl. 13:00
Masterclass: Klar til forårssæsonen

Efter lidt over to måneders pause skal Brøndby IF’s U19- og U17-hold tilbage i ilden i den kommende weekend. Og forårssæsonen starter lige på og hårdt med en tur til Peter Bangs Vej for begge mandskabers vedkommende.

U19
For U19 har opstarten været rigtig god og budt på flere gode resultater i træningskampene, hvor man blandt andet har slået store hold som Borussia Dortmund. Det er endda selvom, de over vinteren mistede flere nøglespillere til seniorholdet.

- Andreas Bruus er rykket op på fast basis nu, hvor han dog også var en del inde over i efteråret. Derudover er Christian Enemark og Casper Hauervig også en fast del af førsteholdstruppen nu, udtaler U19-cheftræner, Frederik Birk.

I øjeblikket ligger U19 på en tredjeplads i ligaen med 10 point op til førerholdet fra FC Midtjylland. Men til trods for det store forspring til holdet fra Herning, håber cheftræneren på at kunne indhente ulvene. 

-I vores sidste kamp i efterårssæsonen taber vi desværre til dem, og da det var vores anden kamp mod dem, betyder det også, at vi ikke møder dem flere gange i sæsonen. Derfor skal vi håbe på, at de mister nogle point andre steder. Vi har også lige mødt dem i vores sidste træningskamp, hvor vi vandt 3-1 og faktisk er bedre end dem på rigtig mange parametre hele kampen igennem. Så måske kan det lade sig gøre.

Kampen mod FCK starter kl. 16:00 på søndag.

U17
For U17-cheftræner Frank Hjortebjerg bliver det også en svær opgave, hans hold skal ud på, hvis de vil vinde ligaen, da de øjeblikket ligger og kæmper om topplaceringerne med seks andre hold, der alle ligger inde for otte point af hinanden. Men for Hjortebjerg betyder placeringerne ikke alt - i hvert fald ikke hvis de kommer på bekostning af noget andet.

- Selvfølgelig vil jeg gerne vinde, men jeg vil ikke vinde for en hver pris eller ved at gå på kompromis med nogle af vores værdier som hold. Mit ene mål er, at vi får et samlet og tydeligt udtryk som hold - altså at vi skal prøve at være skarpe i vores genpres og holde bolden i egne rækker. Mit andet mål - som gerne skulle komme som konsekvens af det første - er at gøre de ældste U17-spillere klar til at spille på U19-holdet efter sommeren, fortæller Frank Hjortebjerg, der skal lede sit hold i kampen mod FC København på lørdag kl. 15:30.