Optakt: Bliv klogere på SK Slavia Prag

28.01.2018 14:45

Efter at have tørnet sammen de kinesiske mestre fra Guangzhou Evergrande F.C. løber Brøndby-holdet i morgen ind i endnu et mesterskabshold, når de tjekkiske mestre Slavia Prag er modstanderen.

Men hvilken størrelse er tjekkerne? Det kan du blive klogere på nedenfor.

Den tjekkiske hovedstadsklub blev stiftet i 1892 og blandt de største bedrifter kan de notere sig for syv pokaltitler, UEFA Cup-semfinalen i sæsonen 1995-1996 og fire mesterskaber siden den tjekkiske ligas stiftelse i 1993. 

Den seneste ligatitel kom i hus i sommer efter otte års mesterskabstørke, men vi skal ikke længere tilbage til sæsonen 14/15, hvor Slavia Prag sluttede blot ét point foran 14. pladsen i en liga med 16 hold. I 2015 kom klubben på kinesiske hænder i skikkelse af virksomheden CEFC China Energy, der har biddraget til, at Slavia Prag-fans har kunne se deres hold kravle op i tabellen de seneste sæsoner.

I denne sæson har de rød- og hvidblusede tjekkere dog ikke formået at følge op på seneste sæsons fornemme bedrift. Under ledelse af cheftræner Jindrich Trpisovsky indtager klubben således tredjepladsen i HET Ligaen (den bedste fodboldrække i Tjekkiet, red.) med hele 14 point op til førstepladsen fra Viktoria Plzen. I slutningen af oktober sidste år stoppede Slavia Prag-holdets stime som ubesejret også, der indtil da lød på 36 kampe, hvilket er tjekkisk ligarekord.

Profiler på Slavia Prag-holdet
Efter ni sæsoner i Zenit Skt. Petersborg ankom 34-årige Danny i sommer på en fri transfer til Slavia Prag. Den offensive midtbanespiller kan blandt andet notere sig for 38 kampe på det portugisiske landshold, og med Danny har tjekkerne fået en masse erfaring. Hans partner på midtbanen Josef Husbauer er med sit gode langskud og fine dribleevner også værd at fremhæve, som en af profilerne hos hovedstadsklubben. 

Oppe foran finder vi tjekkernes topscorer nummer 21, Milan Skoda, der med sine 190 centimeter og 86 kilo biddrager med tyngde til angrebsspillet. Dette gør hans 190 centimeter høje angrebskollega Tomas Necid også. På de forreste positioner finder vi også den tidligere EfB-spiller Mick Van Buren, der dog har haft svært ved at bide sig fast i startopstillingen siden sin ankomst til klubben i sommeren 2016.

Forårsforberedelser
Mens Slavia Prag er den sidste test, inden forårssæsonen begynder for de blågule, starter tjekkernes sæson først op igen den 17. februar. Det betyder, at Slavia Prag har tre træningskampe foran sig i Dubai efter, at første træningskamp sluttede med et 5-1-nederlag mod Zenit Skt. Petersborg.

Morgendagens træningskamp fløjtes op kl. 13:00 dansk tid – altså kl. 16:00 lokal tid – og hvis du er i Dubai og gerne vil se kampen, spilles den på JA Centre Of Excellence. 

Foto: Zenit Skt. Petersborg