19. JANUAR 2018 kl. 11:26
Tilbageblik på 2017: Fremgang på alle kommercielle parametre

Flere end 70 nye partnere, rekordsalg af sæsonkort, en vækst på hele 24,9 procent i partnerindtægter samt en fremgang på 9,9 procent i salg af merchandise. Tallene for det seneste kvartalsregnskab taler deres tydelige sprog, og når direktør i Brøndby IF, Ole Palmå, tænker tilbage på det forgangne år, er det med et smil på læben.

- På alle kommercielle parametre har 2017 været et rigtig positivt år. Udover vækst på partnerdelen oplevede vi også en rigtig positiv udvikling på fansiden. Vi har oplevet en vækst både i forhold til antallet af tilskuere til hjemmebanekampene og i forhold til udebanekampe, hvor vi har set en fænomenal opbakning. Den store interesse for at dyrke fællesskabet i endnu større grad viste sig også i sæsonkortsalget, hvor vi satte rekord og nåede over 7000 solgte helårssæsonkort. Det har været rigtig positivt på den side, ligesom den fantastiske opbakning til pokalfinalen også er værd at gentage.

- Opbakningen kommer også til syne hjemme i stuerne, og vi er fortsat den danske klub, der tiltrækker flest seere. Det er også et vigtigt parameter, når man som partner eller sponsor måler vores værdi, fortæller Ole Palmå.

Underholdende fodbold og forbedret fanoplevelse
Når Ole Palmå skal pege på årsager til successen, fremhæver han arbejdet med at forbedre fanoplevelsen på Brøndby Stadion, ligesom det underholdende spil på banen også har spillet en vigtig rolle.

- Vi har lavet mange tiltag for at forbedre fanoplevelsen på Brøndby Stadion. Eksempelvis de mange forskellige fanzone-arrangementer vi har haft i løbet af året. Derudover fik vi lanceret vores Ebbe Skovdahl Fan Lounge i forbindelse med årets sidste kamp, så vi har søsat mange forskellige tiltag, der er blevet taget godt imod. I den forbindelse er det også vigtigt at nævne vores salg af merchandise og den nye hjemmebanetrøje, der var ekstrem populær.

- Vi spiller attraktiv, chanceskabende fodbold, der alt sammen er med til at skabe en høj underholdningsværdi. Alle dem, der er kommet på Brøndby Stadion i 2017, har oplevet mange mål og sejre, så ikke kun har vi nået gode resultater, men også vejen derhen har været god, understreger direktøren.

Set med blågule briller har der således været mange positive ting at hæfte sig ved i 2017, men to begivenheder skiller sig ud, fortæller direktøren.

- Interessen for pokalfinalen var helt enorm, og vi kunne have solgt langt flere billetter, end dem vi fik tildelt. Den interesse havde vi ikke set i mange år, så den begivenhed står meget klar i min erindring. Vi vandt desværre ikke, men at opleve vores fans samles på den måde var fantastisk. Jeg vil også gerne fremhæve sejren i Parken i november som et højdepunkt fra 2017. Det viser nemlig, hvor loyale vores fans er, og hvilken glæde og opbakning der er omkring holdet.

Større fokus på fansene i 2018
2017 er nu skiftet ud med 2018, og Ole Palmå ser frem til et år med stort fokus på fansene, ligesom den positive udvikling på partnersiden også skal fastholdes.

- Et af fokusområderne for dette år bliver helt sikkert at arbejde endnu mere med fantiltag. Det bliver forhåbentlig endnu mere interessant at være Brøndby-fan i dette år, for vi skal skabe nogle gode rammer for vores fans, og det står øverst på vores prioriteringsliste. Vi skal samtidig fortsætte den gode udvikling og få endnu flere til at være en del af fællesskabet på partnersiden, så der har vi stor fokus på, hvilken værdi vi skaber for nuværende og potentielle partnere, siger Ole Palmå, der fremhæver den nye version af Brøndby Indefra som et eksempel på, hvordan der også arbejdes med nye tiltag på den digitale front i Brøndby IF:

- Med den nye opdatering af Brøndby Indefra kigger vi også på, hvordan vi kan forbedre os på de digitale platforme. På den måde prøver vi forskellige ting og forsøger at flytte grænserne – hvad end det er i forhold til partnerne, det digitale eller fansene.

Ønsker du også at blive partner i Brøndby IF, kan du blive det her.

Er du interesseret i Business-nyheder fra Brøndby IF, kan du følge klubben på LinkedIn her.