Zorniger om SønderjyskE: En af de sværeste udekampe

02.12.2017 08:45

I morgen kl.16:00 sparkes kampen i gang mellem SønderjyskE og Brøndby IF på Sydbank Park i Haderslev.

Tidligere på sæsonen mødtes de to mandskaber på Brøndby Stadion, og her blev det til en 4-0 sejr til de blågule. Men trods den store sejr i det første opgør, så ser cheftræner Alexander Zorniger kampen på Sydbank Park som svær opgave.

- Lige som i sidste sæson er kampen i morgen mod SønderjyskE en af denne sæsons sværeste i Alka Superligaen. SønderjyskE udfordrer altid modstanderen med deres fysik. De er stærke på dødbolde og i hovedspillet, og så har de hurtige folk oppe foran. Så det er en svær kamp, og SønderjyskE kommer fyldt med selvtillid med tre sejre i streg efter en længere periode uden gode resultater.

- I denne sæson har vi bevist, at vi kan vende kampe, selvom vi ikke får den start, vi ønsker, som f.eks. mod Hobro og Silkeborg. Det giver en masse selvtillid og tro på tingene, men det gør det selvfølgelig meget nemmere, hvis vi ikke skal indhente en føring, for vi spiller meget risikobetonet, og jo mere vi jagter en udligning, jo mere risikerer vi at åbne os bagtil, specielt mod en modstander som SønderjyskE der har hurtige folk oppe foran. Så vi skal komme ind i kampen fra første sekund.

Med otte sejre i træk har Brøndby IF lagt sig i spidsen for Alka Superligaen med et enkelt point foran FC Midtjylland. De otte sejre har givet truppen selvtillid, men cheftræneren hæfter sig ved, at ingen af sejrene har kommet nemt.

- Vi har et godt momentum med otte sejre i træk, og der er stor selvtillid i truppen, men vi skal også huske på, at der var ingen af disse otte kampe, hvor vi kunne sige efter kampen, at det var en nem sejr, som vi kørte stille og roligt hjem fra første minut. Alle otte sejre var kampe, der var tætte på sin egen måde. Vi har et fysisk og mentalt overskud til at fortsætte denne sejrsrække i morgen, men ingen sejre kommer af sig selv i Alka Superligaen, og det betyder, at vi skal kæmpe i alle 90 minutter, hvis vi skal have tre point med hjem fra Sydbank Park.

Ud af Brøndby IF’s 37 mål scoret i indeværende Alka Superliga-sæson, så er 27 af dem faldet i anden halvleg. Senest scorede drengene fra Vestegnen to ud af tre mål i anden halvleg i 3-1 sejren på udebane mod Silkeborg.

- At vi har scoret mange mål i anden halvleg i denne sæson, er der mange årsager til. Vi ved, at vi er krævende at spille imod, fordi vi presser modstanderen, som vi gør og spiller så offensivt. Jo længere hen man kommer i vores kampe, jo større er sandsynligheden for, at vores modstandere mister et øjebliks koncentration, og så har vi været gode til at slå til. 

Hvis du ønsker at støtte de blågule på Sydbank Park, kan du købe billet her. Hvis du ikke skulle befinde dig i Haderslev i morgen eftermiddag, så kan du følge kampen på Canal 9 eller via Brøndby Live på Twitter, hvor der vil være løbende opdateringer fra kampen.

Foto: Getty Images