Landsholdsoverblik: VM-billetter og træningskampe

15.11.2017 15:40

Ti Brøndby-spillere har været ude at repræsentere deres respektive landshold i den netop overståede landsholdspause. En pause, der blandt bød på to VM-pladser, et mål og en masse træningskampe for de blågule landsholdsspillere.

Pukki, Arajuuri, og Hermannsson
Brøndby-holdets to finske landsholdsspillere, Teemu Pukki og Paulus Arajuuri, stod i torsdags overfor Estland, hvor de begge fik de første 45 minutter i en venskabskamp, der sluttede 3-0 til finnerne.

Hjörtur Hermannsson var med det islandske landshold i Qatar, hvor de mødte Tjekkiet og værtsnationen i to træningskampe. Hermannsson fik alle 90 minutter i benene i 2-1-nederlaget til tjekkerne, mens han var på banen i anden halvleg mod Qatar. Den kamp endte 1-1.

Rønnow og Larsson
Frederik Rønnow og det danske landshold bookede onsdag en plads til VM i Rusland, da Irland blev besejret med 5-1 i Dublin. Brøndby-målmanden så sejren fra bænken, mens han ikke var at finde i truppen til det første playoff-opgør, der sluttede 0-0.

De svenske naboer mod nord kan også glæde sig til en sommer med VM på menuen. Det står klart efter at have slået Italien over to kampe med en samlet målscore på 1-0. Johan Larsson måtte tage plads på bænken under første playoff-kamp i Sverige og var ikke med i den trup, der fik 0-0 på San Siro og dermed sikrede en plads til VM.

Kliment, Halimi og Wilczek
Ligesom Hermannsson brugte Jan Kliment også sin landsholdspause i Qatar. Angriberen fik dog ikke lov til at møde sin Brøndby-kollega på banen, idet han måtte se til fra bænken i kampen mod Island. Kliment fik dog første halvleg i kamp nummer to mod Qatar, som tjekkerne vandt med 1-0.

Besar Halimi blev i mandags matchvinder for Kosovo, da han scorede det afgørende mål til 4-3 i en underholdende træningskamp mod Letland.

Kamil Wilczek var også i aktion i landsholdspausen. Den polske angriber kunne nyde godt af en times spil i 0-0-kampen mod Uruguay. Han måtte tage plads på bænken i opgøret mod Mexico, hvor mellemamerikanerne vandt 1-0.

Hauervig og Hermansen
Ikke kun spillere fra Superliga-truppen har været på landsholdstjeneste i den netop overståede landsholdspause. De to Masterclass-målmænd Casper Hauervig og Mads Hermansen har også været ude at repræsentere nationalfarverne.

Casper Hauervig og U19-landsholdet gjorde rent bord i deres EM-kvalifikationsgruppe. Hauervig stod første kamp mod Letland, hvor danskerne kom i gang med en 2-1-sejr. I anden kamp mod San Marino var Masterclass-talentet på bænken, mens han fra målet i sidste kamp mod Kroatien kunne glæde sig over en 5-2-sejr. Med tre sejre placerer U19-truppen sig i det bedste seedningslag til forårets Elite Rounds, der trækkes lod til 6. december.

Mads Hermansen var med U18-landsholdet i Ukraine til to træningskampe mod værtsnationen. Den talentfulde målmand så til fra bænken i første kamp, der sluttede uafgjort 2-2, mens han var at finde mellem stængerne i den anden kamp med en dansk 3-2-sejr til følge.